CONFLICTE INSTITUCIONAL

¿Purga de dirigents catalans en federacions espanyoles?

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes, denuncia l'intent de fer fora dirigents catalans de l'esport espanyol

jjubierre29040125 gerard esteve170906162509

jjubierre29040125 gerard esteve170906162509

1
Es llegeix en minuts

El president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, ha denunciat a Rac1 una purga de dirigents catalans en federacions espanyoles esportives. També en organismes internacionals. "S'està produint una persecució molt radical per part de les Federacions Espanyoles d'intentar eliminar qualsevol rastre de qualsevol català en organisme internacionals i també en la pròpies federacions espanyoles".

Notícies relacionades

Segons Esteva, la campanya de les federacions ha arribat a l'extrem d'intentar anul·lar campionats que s'han de fer a Catalunya. "Hem hagut de fer informes perquè algunes federacions havien començat a anul·lar competicions estatals que s'havien de fer a Catalunya perquè s'havia al·ludit a una situació prebèl·lica".

Aquestes declaracions es produeixen l'endemà del polèmic empresonament dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d'Òmnium CulturalJordi Cuixart, per part de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela per un delicte de sedició.