TRAGÈDIA A L'ESTADI

Commoció a l'Àsia per la mort d'un porter en un partit oficial a Indonèsia

La mort, segons s'observa en les imatges, es va produir al xocar amb un rival en el minut 45

portero-indonesia-1

portero-indonesia-1 / STR (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Una autèntica commoció s'abat sobre Indonèsia i tot l'Àsia per la mort del porter Choirul Huda, de 38 anys, a conseqüència del xoc amb un rival durant un partit oficial de la Primera Divisió d'aquest país. Les autoritats indonèsies s'han dirigit a la FIFA amb l'objectiu que es puguin revisar els protocols d'assistència als estadis en situacions crítiques com la viscuda diumenge arran de l'accident del porter.

"Considerarem un sistema que permeti oferir assistència immediata als jugadors que pateixen lesions durant el partit", va indicar Joko Driyono, vicepresident de la Federació Indonèsia de Futbol a la premsa local. Huda, porter del Persela Lamongan, va morir després de xocar contra el defensa brasiler Ramón Rodrigues, del Semen Padang, en el minut 45 del partit de futbol que disputaven els dos equips a Lamongan, una ciutat situada a l'est de l'illa de Java.

Familiars i amics vetllen el cos de Choirul Hudai / STR (AFP)

Les imatges del vídeo del partit, bastant impactants, mostren com el porter s'agafa el cap després del cop, abans de ser ràpidament traslladat en estat crític en ambulància a l'hospital Sugiri, on va morir d'una aturada cardíaca. El cap d'urgències de l'hospital, Yudistiro Andri Nugroho, va indicar que es va intentar reanimar el jugador durant una hora després de patir "traumes al pit, la nuca i el cap", i es va declarar la defunció a les 16.45 hora local (09.45 GMT de diumenge), segons un comunicat difós pel club.

Seguidors i admiradors del porter, amb una foto seva / ) / juni kriswanto (AFP

Notícies relacionades

El ministre d'Esports, Imam Nahrawi, va declarar a l'agència indonèsia de notícies Antara que la mort del futbolista ha posat de dol a tota la comunitat, especialment eals amants del futbol del món.

Choirul Hudai, en una imatge de l'inici del partit on va morir / Juni kriswanto (AFP)

Milers d'aficionats van participar diumenge a la nit en una vetlla organitzada a Lamongan per la víctima. Aquesta ha sigut la tercera mort d'un futbolista a Indonèsia en condicions similars en vuit anys, després de les morts del davanter Jumadi Abdi, del Persiba Balikpapan, el 2009 i del porter Akli Fairuz, del Persiraja Banda Aceh, el 2014.