DENÚNCIA DE LA FISCALIA

Cristiano declara aquest dilluns davant la jutge

El portuguès s'enfronta a una pena de presó d'entre 15 mesos i set anys per presumpte frau de 14,7 milions

El Madrid tanca la 'Champions d'estiu' amb tres derrotes, una als penals, i molts motius per a la preocupació

undefined39486582 files  this file photo taken on june 02  2017 shows  real ma170730174742

undefined39486582 files this file photo taken on june 02 2017 shows real ma170730174742 / JAVIER SORIANO

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / Madrid

La jutge espera Cristiano Ronaldo, que avui dilluns haurà de respondre per la denúncia de la Fiscalia Provincial de Madrid que l’acusa d’un presumpte frau de 14,7 milions d’euros per la suposada comissió de diversos delictes fiscals comesos entre els anys 2011 i 2014. La declaració es realitzarà al jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Pozuelo de Alarcón, el mateix en què ja va declarar Jorge Mendes, representant del portuguès, el 27 de juny passat per un presumpte frau comès per Falcao, actualment jugador del Mònaco.

La cita serà a porta tancada, fet que no impedirà una gran expectació mediàtica, amb més de 125 periodistes 

La cita serà a les 11.30 hores i es portarà a terme a porta tancada, fet que no impedirà una gran expectació mediàtica. Més de 125 periodistes vigilaran el jutjat per intentar aconseguir la foto de Ronaldo entrant al recinte i fins i tot alguna declaració posterior del jugador sobre si definitivament es queda al Madrid després de confessar als seus companys de la selecció portuguesa que se n’aniria d’Espanya perquè se sentia criminalitzat, informació que va publicar el diari portuguès A Bola.

Possibilitat de pacte 

Segons la jutge, els fets poden arribar a ser constitutius de delicte fiscal, per la qual cosa podrien comportar penes de presó. Tècnics d'Hisenda van avaluar la situació del jugador portuguès i van alertar que podria tenir una pena de presó d'entre 15 mesos i set anys. Mónica Gómez Ferrer, la titular del jutjat de Pozuelo, escoltarà la defensa del jugador, que podria arribar a un acord per evitar la presó després d’haver pagat una multa de 29 milions d’euros. No obstant, el diari As apunta que Ronaldo negarà les acusacions, de manera que no pactarà amb la Fiscalia tot i l’amenaça de presó.

Molts dubtes en un equip sense Cristiano

També l’amenaça s’abalança sobre el Madrid de Zidane després del trist pas del seu equip per la Champions d’Estiu. Tres derrotes en tres partits, una de les quals per penals contra el United, marquen la dubtosa arrencada de la pretemporada. El forat en defensa, amb vuit gols encaixats, i la falta d’efectivitat de jugadors com Benzema són els grans problemes d’un equip que ha tingut una resposta positiva dels joves del planter i ja comença a comptar els dies perquè torni Cristiano.

Zidane, amb gest seriós després de la derrota contra el Barcelona / JAVIER SORIANO (AFP)

Retorn de Ramos

Contra el Barcelona Ramos va tornar al centre de la defensa i el seu equip ho va pagar amb dos gols en set minuts que dibuixaven un fosc panorama, que no van arreglar ni Benzema ni Bale, sinó Kovacic i Asensio. Menció especial mereix Bale i la seva gairebé nul·la participació en el joc ofensiu de l’equip blanc. Al Madrid es manté l’esperança que Mourinho pugui convèncer el gal·lès per tornar a La Premier i de passada fer-li un gran favor a l'equip de Zidane.

“Hem començat molt malament. La derrota no m'importa gaire, però sempre fa mal. No podem dir que sigui un bon moment”

Zinedine Zidane

Entrenador del Madrid

Pensar en la Supercopa

Notícies relacionades

El tècnic francès vol girar full i ja posa la mirada en la Supercopa d’Europa del 8 d’agost contra el United. «Això és el més important», va dir l’entrenador del Madrid, que no ha tancat els ulls davant la mala arrencada del seu equip, que va acabar perdent amb el gol de Piqué a la segona meitat. «Hem començat molt malament. Ens han fet dos gols en set minuts. Això significa falta de concentració. No podem pensar que és una altra cosa. La derrota no m’importa gaire, però sempre fa mal. Hem tingut moments bons, però globalment no podem dir que sigui un bon moment per a nosaltres», va afirmar Zidane.

El responsable de la banqueta del Madrid va afegir que es conforma amb la plantilla que té, tot i que ja va deixar en l’aire que fins al 31 d’agost «pot passar de tot», en al·lusió a la possible arribada de Mbappé i a la sortida de Bale, un dels assenyalats en la gira.