Un Madrid carregat de joventut

L'equip de Zidane té més de la meitat de la plantilla per sota dels 26 anys

El conjunt blanc torna el dilluns al treball pendent del futur de Morata, Cristiano i Mbappé

undefined35743616 gra128  madrid  01 10 2016   los jugadores del real madrid l170708175629

undefined35743616 gra128 madrid 01 10 2016 los jugadores del real madrid l170708175629 / LUCA PIERGIOVANNI

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Joventut al poder, sang fresca, fam permanent i glòria per a tots. Això és el que busca aquest Madrid de Zidane on la nòmina actual de jugadors parla de 15 futbolistes per sota dels 26 anys. Ha quedat enrere l’ostracisme dels xavals que apuntaven maneres, però que s’havien de buscar la vida per la Lliga espanyola o travessar la frontera perquè si un entrenador havia de morir, ho feia amb els més vells.

La Quinta d’Asensio pot començar a prendre forma tal com ho va fer al seu dia la de Butragueño. El Buitre va debutar al Madrid amb 21 anys. Amb un menys, Asensio va deixar la seva empremta a la Supercopa d’Europa amb un gran gol contra el Sevilla. Això passava l’estiu passat, tan sols sis dies abans de ser presentant com a nou jugador del Madrid després de la cessió al Mallorca i l’Espanyol. El seu primer any de blanc ha donat per a molt, ja que ha estat involucrat en la consecució de Lliga i Champions i el seu pes a l’equip s’ha disparat.

MORATA, DESTINACIÓ VALDEBEBAS

Al costat del jugador mallorquí emergien xavals que van començar a comprovar com Zidane repartia la feina sense manies. Morata, que va arribar amb Asensio, marcava territori fins a plantar cara als davanters per tancar una campanya amb 20 gols: 15 a la Lliga, tres a la Champions i dos a la Copa. No se sap si buscarà ampliar aquests registres al seu actual club o buscarà galons a la Premier. Serà difícil que ho faci al United de Mourinho després de la confirmació del fitxatge del davanter belga Romelu Lukaku.

UNITED, CITY I BARÇA

El club blanc està pendent dels moviments del jugador. Si no canvia res les pròximes 48 hores, Morata s’haurà de presentar dilluns que ve a Valdebebas amb la resta dels companys convocats per a aquell dia que arrenca la pretemporada del Madrid. Dimarts viatjaran als Estats Units, on jugaran contra el United, el City i el Barcelona. Ho faran sense Cristiano, que en principi s’hauria d’incorporar a l’equip l’1 d’agost, just un dia més tard de declarar al jutjat per la denúncia de la Fiscalia per haver defraudat 14,7 milions d’euros a Hisenda.

RONALDO SEGUEIX DE VACANCES

El jugador, que estava pendent d’una conversa amb Florentino després de filtrar que volia marxar, segueix de vacances de manera que caldrà esperar el desenllaç de la nova rebequeria de l’astre portuguès.

Uns dies abans que se sàpiga si Cristiano es queda o no, s’hi incorporarà Ceballos, que la setmana que ve firmarà un contracte amb el Madrid per a les sis pròximes temporades. Amb l’arribada del jugador del Betis (20 anys, tot i que en fa 21 el 7 d’agost), el Madrid rebaixa la mitjana d’edat fins als 25,3 anys. També hi ajuda l’arribada de Theo Hernández (19), que serà presentat dilluns, la de Vallejo (20 anys) i la de Marcos Llorente (22 anys).

MBAPPÉ I VINICIUS

Notícies relacionades

També les sortides de Pepe, de 34 anys, que jugarà al Besiktas turc, i de Coentrao (29), , cedit a l'Sporting de Portugal, ajuden a fer baixar la mitjana d’edat d’un equip en què tots se sentiran importants. «M’agrada la política de rotacions de Zidane», va afirmar Vallejo en la seva presentació. El central ha observat com a Varane o a Nacho no els ha faltat protagonisme en un equip en el qual només Ramos (31), Modric (31) i Cristiano (32) passen dels 30.

«Posarem el nostre accent en la joventut per continuar fent història», va dir Florentino en la presa de possessió del seu cinquè mandat com a president. Una afirmació que comparteix Zidane, que podria ampliar la guarderia amb la incorporació de Mbappé (18 anys) unida a la ja segura de Vinicius (16 anys), per al 2019.