Bartra: "M'era igual si em tallaven el braç"

El central del Dortmund explica a l''Sport Bild' i 'El hormiguero' l'agonia que va patir en l'atemptat contra l'autobús del Dortmund

bartra

bartra

2
Es llegeix en minuts

Marc Bartra ha explicat detalladament tot el que va viure i va patir el dia de l'atemptat contra l'autobús del Borussia Dortmund. Ho va fer en el programa 'El hormiguero' i també en una entrevista que publica avui l''Sport Bild'. I revela, a més, com li ha canviat la forma d'afrontar la vida.

"La meva percepció del temps ha canviat. El que passa en dos, tres dies, resulta increïblement llunyà. He hagut d'experimentar en carn pròpia la rapidesa amb què pot canviar tot, fins i tot anar-se'n la vida. Per això disfruto la vida amb més intensitat", diu a la publicació alemanya l'excentral del Barça, que va haver de ser operat a conseqüència de l'atemptat d'una fractura al radi i lesions causades per fragments.

"MARC, A TERRA"

Per Bartra, la gran por de l'equip després de patir l'atemptat, en què també va resultar ferit un policia, era no saber si ja estaven segurs o hi hauria més atacs. "La incertesa potser va ser el pitjor de tot", explica el jugador català, que recorda que tot va començar amb una forta i sobtada explosió.

"Vaig notar una ona expansiva que venia d'un costat, després un gran dolor al braç. Em xiulaven les orelles. En realitat ja només sentia els xiulets i els crits sords de Roman (Bürki), Nuri (Sahin) i Schmelle (Marcel Schmelzer). Cridaven: 'Marc, a terra, ajup-te.' Al principi estava com paralitzat. Em gotejava sang del braç. Em penjava la mà", relata.

"CALOR IMPRESSIONANT"

Bartra recorda que va aconseguir estirar-se a terra i que una "calor impressionant" es va estendre per tot el seu cos. "Havia de plorar i estava a punt de perdre la consciència. Llavors ja va arribar la nostra fisioterapeuta Swantje. Em donava bufetades una vegada i una altra i cridava constantment que no m'adormís, que potser no em despertaria més, em tirava aigua i jo vaig pensar en la meva filla", va dir emocionat. "Tot va passar en 10 minuts, però a mi em van semblar hores", assenyala.

A 'El hormiguero' va arribar a dir que no li importava el que li passés al braç. "M'era igual si me l'havien de tallar o no", va explicar. Encara que l'emoció es va apoderar de la conversa, el convidat va confessar sentir-se "fort" ara que havia explicat tot el que va passar aquell 11 d'abril.

SENSE ODI

Notícies relacionades

Respecte a l'únic detingut com a presumpte autor de l'atac, en presó preventiva des del 21 d'abril, Bartra subratlla que no es mereix que li dediqui ni un segon del seu temps. "Odiar-lo ja seria prestar-li massa atenció i per això no ho faig. Li era totalment igual el mal que ha fet a molta gent", assenyala.

Amb l'atemptat contra l'equip, que viatjava en l'autobús a l'estadi per jugar el partit d'anada de quarts de final de la Lliga de Campions contra el Mònaco, el presumpte autor pretenia provocar una caiguda de les accions i lucrar-se així amb la venda dels títols al preu pactat quan va adquirir els seus drets de venda.