El Madrid guanya amb ensurt (2-4)

L'equip de Zidane passa d'un avantatge de tres gols al patiment després dels dos del Leganés

Morata, que va fer tres gols, i un excel·lent Asensio subjecten el conjunt blanc, sense Cristiano, Bale ni Kroos i amb Benzema a la banqueta

undefined37945158 real madrid s forward alvaro morata  r  vies with leganes  d170405231617

undefined37945158 real madrid s forward alvaro morata r vies with leganes d170405231617 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Triomf amb ensurt que torna el liderat a un equip que va passar per tots els estats possibles. Després de golejar se li va ennuvolar la vista fins haver de serrar les dents. El va rescatar Morata, autor de tres gols i es va encomanar a un excel·lent jugador com Asensio, que va il·luminar un equip que va firmar el seu partit número 51 marcant.  

Sense Ronaldo, Bale ni Kroos, i amb Benzema a la banqueta, la revolta de Zidane va implicar nou jugadors dels que van disputar el xoc davant l’Alabès. Aquesta segona unitat del Madrid va oferir dues cares molt diferents per passar de l’opulència a l’angoixa. Va saber pair la pressió que li va imprimir el Barcelona amb el triomf davant el Sevilla, cosa que l’obligava a guanyar per recuperar un liderat que va veure seriosament en perill. Va trencar el partit amb tres gols en 10 minuts i es va ajeure a dormir fins a entrar en una espiral negativa que va donar ales a un equip que mai es va rendir.

El Leganés va respondre a l’exhibició inicial del Madrid amb una gran facilitat. Va marcar dos gols en poc més de tres minuts i va amenaçar de tirar per terra l’excel·lent treball d’Asensio, Morata i Lucas. El primer va aprofitar un error de Bustinza per arrencar des de mig camp i esquivar els seus rivals fins a servir-li una pilota de gol a James (m. 15). Abans que l’equip d’Asier Garitano pogués reaccionar, va arribar el primer dels tres gols de Morata. El davanter va picar de cap un córner que va prolongar Nacho en el primer pal (m. 17).

Notícies relacionades

Morata va repetir a passada de Kovacic (m. 23) i allà va abaixar el teló el Madrid per quedar exposat a l’aixecament del Leganés, que va començar a ser un equip molt més reconeixible a base d’empenta. Una bona acció de Diego Rico per l’esquerra va acabar en una passada enrere perquè Gabriel obrís el marcador. En plena badada de la defensa blanca, Luciano va rematar una sacada des de la cantonada que va tocar Ramos (m. 34). La cara de Zidane era de tremenda frustració per la falta de concentració dels seus jugadors, que van consentir que el rival sortís del pou i els fiqués la por al cos.

GOL TRANQUIL·LITZADOR

Lucas va restablir l’ordre en un xoc trencat, però el seu xut el va treure Herrerín. Més sort va tenir Morata, que va picar una falta llançada per James des de l’esquerra (m. 48). A partir d’allà, el Madrid va intentar no tornar a trepitjar vidres. Va treballar al darrere i va buscar els contraatacs amb un gran Asensio i un incansable Lucas Vázquez. Res d’això va tallar les expectatives del Leganés, decidit a deixar-se la vida en la primera visita del Madrid a Butarque de Lliga. Va respondre sense mirar el marcador i va tenir el tercer gol en un xut de Szymanowski després de perdre el respecte a l’equip de Zidane, que va tirar endavant la seva revolució per posar-se a pensar en el derbi amb l’Atlètic, on tornarà una primera unitat que ha de treure conclusions del millor i el pitjor del vist a Butarque. 

Leganés, 2; Reial Madrid, 4