"El Cornellà estava al corrent del pacte", diu el president de l'Eldenc

"Ens havien de guanyar per més de tres gols, com va passar, i els hi vaig dir als seus directius", afirma el dirigent alacantí que avui acomiadarà mitja plantilla

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

David Aguilar, president de la gestora de l'Eldenc, ha culpat aquest dimarts el Cornellà d'estar també al corrent de les apostes clandestines que suposadament estan alterant els resultats en el grup tercer de la Segona Divisió B. "Ens havien de guanyar per més de tres gols i els jugadors del Cornellà ho sabien. L'hi vaig comentar al president d'aquest club dos dies després de jugar el partit. Poc després em va dir que van parlar amb la plantilla i que no havia passat res". En aquest mateix sentit, Cheik Saad, futbolista de l'Eldenc, ha confirmat a RAC-1 les sospites amb el club del Baix Llobregat.

SENSE DETENCIONS PER ARA

La Policia Nacional, que per ara no ha practicat cap detenció, continua aquest dimarts amb els interrogatoris als jugadors de l'Eldenc. Dilluns van passar per comissaria almenys nou jugadors de la plantilla del club alacantí, tal com ha confirmat el president Aguilar. Entre els futbolistes citats hi ha els que no tindrien res a veure amb la trama d'apostes clandestines i que són, concretament, Joseta Amat, José Sánchez, Saad i Mendi. Aquest últim va detallar dilluns a la nit a la Cadena SER detalls sobre els suborns que rebien els seus companys. Mendy va dir que cada un dels futbolistes involucrats i que havien pactat rebre una golejada d'escàndol contra el Barça B (van perdre per 12-0; 8-0 al descans) s'embutxacarien al voltant de 30.000 euros.

TRAMA CLANDESTINA A L'ÀSIA

La trama es vincula amb les apostes pactades procedents de països asiàtics. Segons el president de l'Eldenc, "la policia va anar a buscar dilluns a la nit els dirigents del grup inversor italià del meu equip. Els va portar a comissaria on van prestar declaració. Que jo sàpiga no han sigut detinguts".

Notícies relacionades

Aguilar ha convocat avui la totalitat de la plantilla per comunicar-los la decisió que ja ha pres i que passa per acomiadar bona part dels jugadors. "¿Vostè què faria si sabés com jo el nom dels quatre caps? Se n'aniran al carrer. Es quedaran els jugadors que no hi estan involucrats". Dilluns ja es va produir l'acomiadament del quadro tècnic i l'Eldenc està a l'espera de conèixer el nou entrenador, que serà el setè de la temporada.

BRONCA AL MINIESTADI

Saad, per la seva part, ha confirmat aquest dimarts que el màxim dirigent de la gestora que administra el seu club va baixar durant el descans al vestidor de l'Eldenc al Miniestadi. "Va esbroncar l'entrenador, ens va dir textualment 'què cony està passant' i ens va dir de tot perquè estava molt cabrejat". Va afegir que una persona que no sabia qui era li va mostrar al final del partit un telèfon mòbil en què hi havien diversos whatsapps amb missatges de veu i de text dels seus companys involucrats en la trama on es confirmaven els contactes amb la xarxa d'apostes arreglades.