ELIMINATÒRIES SUD-AMERICANES

El Brasil arrasa l'Uruguai amb un sensacional Neymar

La 'canarinha' remunta amb un gol del blaugrana i tres de Paulinho (1-4) i posa un peu i mig al Mundial del 2018

/ AFP / DANTE FERNÁNDEZ

1
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

El Brasil lidera amb comoditat el grup sud-americà de classificació per al Mundial del 2018 de la mà de Neymar. Mentre l'Argentina patia per derrotar Xile a Montevideo, a l'altre costat del Río de la Plata la 'canarinha' va arrasar l'Uruguai a Montevideo (1-4).

El Brasil i l'Uruguai tenen una rivalitat picant i històrica. Per això, cada partit es juga amb molta tensió. Sense Luis Suárez, suspès, als “charrúas” se'ls va presentar un desafiament més gran: frenar un Brasil que manté el seu ritme aclaparador des que Tite es va fer càrrec de la selecció.

Els locals es van posar en avantatge per mitjà d'Edinson Cavani, de penal. Però els va costar molt mantenir aquesta diferència. Als deu minuts, Paulinho va iniciar una saga de tres gols consecutius. El luxe inapel·lable el va posar Neymar, una de les figures de la seva selecció.

Els pupils de Tite ja estan amb un peu i mig a Rússia 2018. L'Uruguai, el seu perseguidor, ha quedat a set punts i en queden 15 per jugar. El diari esportiu 'Lance' no ha pogut contenir l'eufòria. “El (estadi) Centenario va veure un Brasil que pràcticament es converteix en l'única selecció que mai ha quedat fora d'un Mundial. La història novament ha sigut escrita. Sort de Tite. Sort de Paulinho. Sort de Neymar. Sort del Brasil”.