El Girona consolida a Reus el rumb cap a Primera

El Nàstic treu un empat afortunat contra el Sevilla Atlètic al Sánchez Pizjuán (2-2)

zentauroepp37650211 170312215550

2
JOAN VIDAL / REUS

Una pena màxima errada pel Reus en el minut 91 va donar els tres punts a un Girona que en va tenir prou amb dues exquisides assistència de gol per endur-se el derbi català (1-2).Portu va desestabilitzar un matx al qual no era convidat d’inici. La sortida del davanter centre, en el lloc de Longo, va precipitar el primer gol del partit (m. 47) en favor d’un Girona que no va trobar el seu millor nivell en el primer acte.

L’onze de Pablo Machín va saltar al camp amb ganes de ser protagonista del partit amb el control total de la pilota. L’aposta visitant va durar quinze minuts fins que l’equip negre-i-vermell va aconseguir prendre-li la possessió per passar a ser el conductor d’un partit en el qual van brillar per la seva absència les ocasions de gol.

ESPECTACLE A LA GRADA

La represa va premiar, en forma de gol, una deliciosa assistència de Borja García a Portu que va superar per baix la sortida d’Edgar Badia. El jugador de l’equip gironí feia dos minuts que havia entrat sobre el terreny de joc del Municipal de Reus després de deixar a la banqueta l’italià Samuele Longo.

El cop va silenciar els espectadors locals i va cedir els càntics als prop de 300 aficionats desplaçats de Girona a Reus. Després va recuperar la identitat l’equip del Baix Camp, que va tornar a marcar el control no sense descuidar-se, en zona defensiva, de les perilloses contres i el poder ofensiu d’un Girona en estat de gràcia des de fa moltes jornades.

EMOCIÓ FINAL

Natxo González va buscar l’empat donant entrada a Fran Carbia i a l’extrem David Querol. Res més lluny de la realitat. Juanpe es va inventar una assistència de 40 metres entre els centrals rivals perquè Sandaza fes pujar el segon gol a l’electrònic (0-2, m.75). L’expulsió d’Alcaraz (va durar 15 minuts al terreny de joc) va dotar d’emoció un matx que es va ajustar gràcies al gol de David Querol, que va rematar de volea una centrada de Ramon Folch (1-2, m. 88).

L’empat hauria pogut arribar en el descompte, però el penal comès per Pablo Marí sobre Alberto Benito no va ser aprofitat per un erràtic Edgar Hernández. El Girona segueix amb pas ferm cap a Primera i el Reus segueix sense frenar la caiguda lliure i veu com l’abisme del descens pot fer-se realitat si segueix sense guanyar.

Reus, 1 - Girona, 2

Gols: 0-1, m.47: Portu; 0-2, m. 75: Sandaza. 1-2, m. 88: Querol. Àrbitre: Figueroa Vázquez, andalús.

EMPAT DEL NÀSTIC

Mentrestant, en la mateixa jornada, el Nàstic va rescatar un punt del Sánchez Pizjuán gràcies al gol afortunat d’Emaná (minut 70). Poca presència ofensiva per al conjunt català a la primera meitat que, tot i així, va acabar amb avantatge gràcies a un gol d’estratègia, el cinquè des de l’arribada del nou tècnic, culminat pel xilè Juan Delgado (m.44). Dos errors incomprensibles consecutius (m.56 i 57) de Daisuke Suzuki van permetre al Sevilla Atlètic capgirar el resultat a la represa amb Ivi, davanter centre dels andalusos, com a golejador.

GOL AFORTUNAT

En el millor moment de joc dels locals va arribar l’empat gràcies a un xut afortunat d’Emaná que va rebotar a les cames de la defensa per dibuixar una paràbola impossible per al porter. Un punt que serveix al Nàstic per seguir en zona de permanència i deixar el descens a tres punts.