Ramos treu el Madrid d'un problema

Dos cops de cap del central en la segona meitat acaben amb el patiment de l'equip de Zidane, que segella l'accés als quarts

undefined37584235 football soccer   napoli v real madrid   uefa champions leag170307223722

undefined37584235 football soccer napoli v real madrid uefa champions leag170307223722 / CIRO DE LUCA

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

A quarts de cap, que és el mateix que dir amb gols de Ramos. El central va silenciar les grades de San Paolo amb dos remats després de dos córners, encara que el segon va topar en Mertens, que figura com a autor del gol segons la UEFA. Tot això va acabar amb el patiment de l’equip de Zidane, encomanat una vegada més a la BBC, cosa que va provocar el pànic en un partit que es va tornar a fer molt llarg i que va facilitar les accions d’un rival que es va avançar i al qual les dianes de Ramos van frenar en sec passat el descans.

El Madrid va tornar a passar-les de tots colors. Es va instal·lar en el patiment durant la primera meitat després de veure’s incapaç d’oferir res més que un seguit d’errors. Va encaixar un gol i va posar en perill l’eliminatòria després del 3-1 de l’anada, i només se’n va sortir a partir del descans gràcies al cap de Ramos.

Al davant, fidel al seu estil, el Nàpols no va tenir problemes per mantenir tancat al darrere un equip hipotecat un cop més per la BBC. Sense que cap dels seus tres components pressionés la sortida de la pilota del conjunt italià, el Madrid no va trigar a veure’s desbordat per la pressió del rival. L’equip de Sarri s’ajustava molt més al que havia buscat a la pissarra que el de Zidane, apocat, sense vigor i sense la pilota.

NI DIBUIX NI ACTITUD

El tècnic francès havia apuntat que més que el dibuix, importava l’actitud. Ni una cosa ni l’altra va tenir el Madrid a la primera meitat perquè el seu traç era tan gruixut que no deixava veure una via a l’esperança. Pel que fa a l’actitud, Marcelo expressava clarament com no s’ha d’entrar en un partit. Anava tan despistat que va arribar a ser gairebé grotesc. També el centre del camp es diluïa gairebé sense notícies de Modric. Sense cap ajuda dels de dalt, el Madrid va començar a partir-se, mentre que el Nàpols seguia a la seva, ajudat per la cadena d’errors de la defensa rival. Ghoulam va veure com Navas evitava un gol olímpic i un xut d’Insigne.

Notícies relacionades

El Madrid va seguir ofuscat i vivint al voltant de la seva àrea convertida en un abisme. Una combinació excel·lent entre Insigne, Hamsik i Mertens va acabar en un xut del jugador belga amb l’esquerra que va batre Navas (m. 24). Ningú es va estranyar que l’equip de Sarri s’emportés el premi a la seva constància. Encara menys un Madrid que semblava vençut, però que va trobar aire en un remat de Ronaldo al pal després d’una retallada a Ghoulam i Reina (m. 29).

De tornada al desconcert al Madrid, Mertens també va disparar al pal després d’un altre error de la defensa blanca, que va aconseguir arribar al descans sense patir més danys. Sí que en provocaria Ramos a l’àrea italiana amb una escena ben coneguda. Córner de Kroos i cop de cap del central sevillà, que es va recolzar en Albiol abans de refredar l’infern de San Paolo (m. 51). Abans que el Nàpols es rearmés, la història es va tornar a repetir. Un altre cop Kroos i un altre cop Ramos amb el cap, tot i que en aquesta ocasió la pilota va topar en Mertens (m. 57). Dos gols a pilota parada que van canviar el curs del partit i van donar vida a un Madrid molt irregular que en encara marcaria un últim gol per mitjà de Morata per repetir el resultat del Bernabéu. 

Nàpols, 1; Reial Madrid, 3