LA VIOLÈNCIA AL FUTBOL

'Hooligans' russos prometen "un festival de violència" durant el Mundial de Rússia del 2018

Aficionats radicals auguren incidents durant la Copa del Món amb els seguidors britànics en un reportatge emès per la BBC

Les autoritats de Moscou acusen la cadena britànica d'"atiar la por" i intentar desacreditar l'organització i el país

hooligans-rusos-jpg

hooligans-rusos-jpg

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

"Per a alguns serà un festival de futbol; per a altres serà un festival de violència". Aquestes paraules pronunciades per un aficionat al futbol a prop del Rostov Arena, un dels estadis seu on se celebrarà la Copa del Món de Futbol el 2018Copa del Món de Futbol , en un reportatge emès recentment per la BBC, han alarmat les autoritats mundials del futbol. Encara està ben fresc a la memòria el record dels incidents protagonitzats pels aficionats russos durant l'última Eurocopa de França, que es van saldar amb ferits greus i nombroses deportacions de ciutadans d'aquest país.

"Tots els aficionats estan ansiosos que la Copa del Món comenci a França; no val la pena viatjar per divertir-se; els nostres adversaris seran, evidentment, els anglesos, els creadors del 'hooliganisme'", ha declarat el seguidor, amb la cara coberta per una màscara.

PRESSIÓ SOBRE ELS GRUPS RADICALS

Notícies relacionades

Després dels altercats de França, les forces policials russes van incrementar la pressió sobre els involucrats i en general sobre els grups radicals. Els responsables de l'esport a Rússia van descartar de forma contundent que incidents similars poguessin reproduir-se durant el Mundial que es jugarà d'aquí un any i mig en 11 ciutats russes. Els partits de futbol en aquest país se celebren enmig d'impressionants desplegaments de seguretat, desconeguts a l'Europa Occidental.

Les autoritats russes, que ja van ser qüestionades el 2015 després de difondre's informacions sobre suborns corrupció en el procés d'elecció de la seu, han reaccionat amb virulència davant la difusió del reportatge. "Un té la impressió que el seu objectiu és atiar la por en la societat britànica i prevenir els seguidors perquè no viatgin a Rússia", ha criticat l'ambaixada russa a Londres en un comunicat, en què s'acusa la BBC de llançar una campanya per "desacreditar" la cita mundialista similar a la que hi va haver "abans dels Jocs Olímpics de Sotxi".