En sis mesos hi haurà wifi a l'Everest

La connexió serà gratuïta, permetrà enviar un 'selfie', un tuit o un correu fins als 5.300 metres d'altitud

 

  / XAVIER JUBIERRE

2
Es llegeix en minuts

Enviar un 'selfie' o un tuit a més de 5.000 metres d'altura i actualitzar Facebook o contestar correus electrònics des de l'Everest, el "sostre del món", poden ser gestes viables en sis mesos, la data que s'ha marcat el Govern nepalès per portar la connexió wifi a la muntanya més alta del globus.

L'Executiu del Nepal pretén instal·lar un servei d'internet gratuït en diversos campaments de la serralada de l'Himàlaia, un dels punts més turístics del país asiàtic, ha informat aquest dijous a Efe una font oficial. "Hi haurà internet gratuït des del campament) base de Lukla (2.860 metres) fins al d'Everest (5.380 metres)", ha detallat Achyutananda Mishra, portaveu de l'Autoritat de Telecomunicacions del Nepal, l'organisme designat pel Govern per gestionar aquest sector.

El punt de connexió més alt  estarà a 5.380 metres, en un país, Nepal, on només el 54% de la població disposa d'internet

PENSANT EN LA SEGURETAT

La iniciativa s'emmarca dins del pla de les autoritats nepaleses per connectar tots els nuclis turístics del país a la xarxa de manera gratuïta, ja que la penetració d'internet al Nepal només arriba al 54% de la població. A més d'oferir als turistes la possibilitat de tuitejar o respondre correus electrònics, el projecte pretén facilitar la comunicació i seguretat davant qualsevol desastre natural en aquesta zona, que és visitada per milers d'escaladors cada any i escenari habitual d'allaus.

"Hi ha casos freqüents d'allaus a la regió de l'Everest i moltes persones desapareixen. Esperem que l'accés a internet ajudi a rastrejar-les en aquestes situacions", ha afegit Mishra sobre la possible alternativa als telèfons satèl·lits utilitzats en l'actualitat per a la localització de víctimes.

DESASTRES NATURALS

Notícies relacionades

L'últim gran allau que va sepultar el campament base de l'Everest -el cim del qual està a 8.848 metres d'altura- va tenir lloc després del terratrèmol del 25 d'abril del 2015 i va deixar al seu pas 19 morts i 70 ferits. Aquesta regió nepalesa de la serralada de l'Himàlaia és un dels destins més populars del món per al turisme de muntanya.

Actualment el punt de més altitud al Nepal on existeix accés a wifi és a la localitat de Dingboche, a 4.410 metres, on els hotels i establiments locals ofereixen connexió de 2 megabytes per 300 rupies (uns 3 dòlars). El Govern de Katmandú prepara ara el concurs públic per triar el proveïdor d'internet que portarà el servei al conegut com a "sostre del món" i que les autoritats s'han proposat que arribi també a les principals localitats de l'àrea, com Pokhara, Mustang o Manang.