LA 21a JORNADA DE LLIGA

Un xutàs de Piatti a La Rosaleda acosta l'Espanyol a Europa (0-1)

L'equip blanc-i-blau acaba demanant l'hora a Màlaga, però se situa a dos punts de la sisena plaça

 

  / JORGE ZAPATA

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Per primera vegada en aquesta temporada, l'Espanyol ha sumat aquest dissabte la seva tercera victòria consecutiva. Un xutàs de Piatti des de 32 metres al quart d'hora de joc ha donat els tres punts al conjunt periquito a La Rosaleda davant un Màlaga que ha acabat atabalant el conjunt català i es mereixia empatar. L'Espanyol es col·loca momentàniament en la vuitena plaça, amb 32 punts, a només dos del sisè i a quatre de la Champions.

El gol de l'Espanyol ha arribat just quan pitjor ho estava passant l'equip català. Dues vegades consecutives havia hagut d'intervenir Diego López per frenar xuts de Juanpi (m. 14) i Santos (m. 16), en les dues ocasions després de dues pèrdues de pilota al centre del camp. A la següent, en canvi, els blanc-i-blaus han aconseguit fer un ràpid contraatac en què Piatti s'ha vist completament sol a mig camí entre el cercle central i l'àrea del Màlaga i no s'ho ha pensat: control orientat i xutàs aprofitant el bot per batre un Kameni que tot i estar ben situat ha trigat a reaccionar.  

El partit ha entrat en una fase de tedi que ha estat a punt de trencar Demichelis. Després d'un mal rebuig de Diego López, el central argentí, que va sortir per la porta del darrere de l'Espanyol fa unes setmanes, ha intentat afusellar el seu excompany, però el seu xut ha sigut alt. Hauria sigut un cop dur per a l'afició periquita, que aquesta vegada ha vist una versió més terrenal dels jugadors del planter Marc Navarro i Aarón, exigits pels extrems andalusos.

ATABALAMENT FINAL

Notícies relacionades

L'Espanyol havia cedit el control de la pilota després del seu gol, però aquesta renúncia ha arribat a un nivell perillós després de la represa. Mentre que Kameni era un simple espectador, la pilota rondava constantment l'àrea periquita, si bé és cert que el Màlaga no aconseguia crear ocasions clares. Quique Flores ha vist el perill i ha donat entrada a Marc Roca per apuntalar la medul·lar, si bé el guió del partit no ha variat gaire. Per sort per a l'Espanyol, tampoc ha millorat la punteria del Màlaga, que ha convertit els minuts finals en un setge.

Charles va tenir dues de les ocasions més clares. Primer després d'una gran internada de Fornals a l'àrea, però la seva passada endarrere ha quedat en res al disparar desviat el brasiler (m. 80). Poc després va enganxar una xilena des de la frontal que va passar fregant el pal dret de Diego López (m. 83).

Màlaga, 0 - Espanyol, 1

Estadi: La Rosaleda