Ogier obté el Ral·li de Montecarlo per quarta vegada

El francès aconsegueix la 39a victòria al Mundial en una carrera marcada per la mort d'un espectador espanyol

ecarrasco36995801 french driver sebastien ogier  c   followed by his co driver170122192608

ecarrasco36995801 french driver sebastien ogier c followed by his co driver170122192608 / YANN COATSALIOU

2
Es llegeix en minuts
EFE / MONTECARLO

El Campionat del Món de Ral·lis va acomiadar ahir la primera cita del calendari amb la coronació a Montecarlo del francès Sébastien Ogier (Ford Fiesta), el primer classificat d’un campionat entristit per la mort d’un espectador espanyol dijous.

La mort d’un aficionat asturià en el tram inaugural va marcar el desenvolupament d’un ral·li que va veure cancel·lat, a més d’aquell sector, l’últim abans de la Power Stage d’ahir atenent, precisament, raons de seguretat. L’organització del ral·li va procedir a l’anul·lació del tram després de comprovar que hi havia «massa espectadors col·locats en zones inadequades».

  

Aquesta decisió va reforçar el liderat virtual de la prova d’Ogier, que dissabte va veure facilitada la seva ascensió fins al primer lloc de la classificació general després de la inesperada i inoportuna debacle de Hyundai.

Una punxada va frustrar la competició per a Thierry Neuville en l’últim tram cronometrat de la tercera jornada. Malgrat aquest incident, el belga va arribar a la meta i va poder no només disputar la Power Stage, sinó rescatar cinc punts extres que poden resultar valuosos per al desenllaç d’un renovat Mundial.

NOVES REGLES I COTXES

Ho és per l’estrena de noves regles i nous cotxes, per l’absència de Volkswagen i el retorn de Toyota Citroën, i perquè el defensor del títol i primer líder, Sébastien Ogier, ara llueix el número 1 a les portes d’un Ford Fiesta RS WRC. Malgrat les difícils condicions meteorològiques, amb neu i gel, Ogier va rubricar la seva victòria número 39 al Mundial. És la quarta vegada que venç a Montecarlo, seu de la prova més emblemàtica del calendari.

El pilot de Gap, de 33 anys, va iniciar el seu camí a Ford amb una prestigiosa victòria als Alps Francesos. La festa, no obstant, no va ser completa per a l’equip M-Sport, ja que l’estonià Ott Tänak es va veure obligat a cedir la segona plaça al finlandès Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) al patir problemes mecànics. El segon lloc de Latvala va brindar a Toyota un triomfal retorn després de 17 anys d’absència en aquesta competició.

A 38 segons del podi va finalitzar, per la seva part, l’espanyol Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe). El pilot de Torrelavega va acabar quart. 

CLASSIFICACIÓ DEL RAL·LI DE MONTECARLO

1. Sébastien Ogier (FRA/Ford Fiesta) 4h00:03.6

2. Jari-Matti Latvala (FI/Toyota Yaris) a 2:15.0

3. Ott Tänak (EST/Ford Fiesta) a 2:57.8

4. Dani Sordo (ESP/Hyundai i20 Coupe) a 3:35.8

5. Craig Breen (IRL/Citröen DS3) a 3:47.8

6. Elfyn Evans (GBR/Ford Fiesta) a 6:45.0

7. Andreas Mikkelsen (NOR/Skoda Fabia) a 9:32.7

8. Jan Kopecky (RTx/Skoda Fabia) a 12:58.1

Notícies relacionades

9. Stéphane Lefebvre (FRA/Citröen C3) a 14:43.8

10. Bryan Bouffier (FRA/Ford Fiesta) a 16:09.4.

Temes:

Automobilisme