Els errors de Keylor Navas comprometen encara més el seu futur blanc

El porter costa-riqueny és el principal assenyalat per la derrota a Sevilla, molt per sobre de Sergio Ramos

undefined36889358 gra404  sevilla  15 01 2017   el centrocampista italiano del170116184141

undefined36889358 gra404 sevilla 15 01 2017 el centrocampista italiano del170116184141 / JULIO MUNOZ

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Sergio Ramos va iniciar la remuntada del Sevilla amb un cop de cap poderós cap a la seva porteria, Carvajal i Benzema la van pifiar en la jugada que va donar peu al segon gol sevillista, però el gran assenyalat per la derrota que va posar fi a la ratxa blanca de 40 partits sense perdre ha sigut Keylor Navas. El porter costa-riqueny torna a estar en el punt de mira dels més crítics amb les seves actuacions des de la seva reaparició i Florentino Pérez, que en el seu cercle d'íntims mai ha ocultat que prefereix un altre tipus de porter per al Madrid, es disposa a moure fitxa per fer possible el relleu que ja va intentar, amb ridícul inclòs, en l'últim dia de mercat d'estiu del 2015. David de Gea es va quedar al Manchester UnitedDavid de Gea  i el paper de Navas va acabar resultant capital per a la conquista de la 'Undécima' a Milà.

Ara, tot i que de portes enfora l'entrenador i els seus companys el recolzen, el cert és que la gran majoria pensa que la falta de confiança i seguretat que exhibeix el costa-riqueny des de la seva tornada a l'equip no decreix, cosa que posa en seriós perill assolir els objectius ara que la temporada entra en la seva fase més exigent.

PAIR LA DERROTA

“Sabíem que un dia passaria això… No canviarà res, i guanyant tampoc hauria canviat res. Hem de pair la derrota. A ningú li agrada perdre i menys d'aquesta manera. Però és el futbol, s'ha d'acceptar i pensar en dimecres”, es va limitar a dir Zinedine Zidane després de caure al Sánchez Pizjuán, sense entrar a analitzar els errors dels seus jugadors que van facilitar les coses al Sevilla.

D'això ja se n'han encarregat les desenes d'analistes que han detallat les jugades clau del partit. Bona part d'ells coincideixen a dir que Navas va ser gairebé tan culpable com Ramos en el primer gol de l'equip andalús per quedar-se clavat sota el travesser i no intentar aturar la pilota llançada per Sarabia. I, és clar, se li atribueix gairebé tota la responsabilitat per la seva mala col·locació en la diana de Jovetic que va decidir el partit en el temps afegit.

SUCCESSIÓ D'ERRADES

El mateix Navas no va deixar de reconèixer la seva culpa en aquell segon gol en la zona mixta de l'estadi sevillista, conscient que la seva situació es complica, sobretot de cara a la temporada que ve. Des de la seva reaparició el 27 de setembre davant el Borussia Dortmund al Signal Iduna Park, en què un mal refús de punys va facilitar el gol a Aubemayang (2-2), va fallar a Mendizorroza el 29 d'octubre (1-4) i va estar mal col·locat en la diana de l'empat a dos de Radovic a Varsòvia davant el Legia el 2 de novembre (3-3).

Una successió d'errors que tornen a destapar-se ara que s'ha truncat la tendència positiva de l'equip blanc, cosa que inevitablement porta a animar el president a accelerar de cara a l'estiu pròxim el relleu a la porteria que té ficat entre cella i cella.

OBJECTIU COURTOIS

Thibaut Courtois, el porter del Chelsea, és ara el preferit, encara que per si de cas José Mourinho ha demanat al Manchester United que ampliï el contracte a David de Gea un any més, fins al 2020, i li apugi considerablement la fitxa anual, fins als 12 milions d'euros, segons 'The Sun'.

Notícies relacionades

El porter belga, de 24 anys i amb contracte fins al juny del 2019 amb el club londinenc, ha rebutjat fins ara firmar la renovació que li han plantejat, encara que el seu entrenador, Antonio Conte, ha descartat de forma contundent la possibilitat que el porter belga hagi de marxar a curt termini. "És un dels millors, si no el millor, porters del món. Crec que és important aclarir la situació. Es quedarà amb nosaltres. Tota la resta són especulacions", ha dit el tècnic italià a propòsit dels rumors que apunten que Courtois ja negocia fins i tot amb el Madrid.

L'exporter del Atlètic, per la seva part, ha tornat a reiterar que no ha tingut cap contacte amb el club blanc, ni ara ni abans. No tanca, però, cap porta: "No es pot saber què passarà en un futur, però això no vol dir que no sigui feliç a Londres".