El polèmic primer penal per videoarbitratge de la història

El col·legiat hongarès Kassai s'ha equivocat a l'aplicar la mesura al Mundial de clubs en el partit entre l'Atlético Nacional i el Kashima

ecarrasco36620093 a referee  l  points to a penalty kick after speaking with t161214125256

ecarrasco36620093 a referee l points to a penalty kick after speaking with t161214125256 / TOSHIFUMI KITAMURA

1

És la primera vegada que la tecnologia del videoarbitratge s'aplica per intervenir en un partit oficial de futbol, i el problema és que fins i tot amb el vídeo l'àrbitre ha comès un error majúscul. Ha passat aquest dimecres a la primera semifinal del Mundial de clubs, en què Viktor Kassai, col·legiat hongarès, ha consultat una acció en què dubtava si hi havia penal. La infracció suposadament tenia lloc en una jugada a pilota parada quan els futbolistes del Kashima, del Japó, buscaven un remat a l'àrea de l'Atlético Nacional de MedellínEl partit ha acabat 0-3 per als japonesos, que disputaran la final contra el Reial Madrid o l'América de Mèxic.

Kassai no ha vist la traveta, igual que la resta d'àrbitres, però des de la sala d'assistències arbitral l'adverteixen de la possible falta i, en conseqüència, penal. Llavors, l'hongarès ha aturat el joc i ha anat a revisar la jugada des d'un monitor, situat a la banda del camp. Després d'uns minuts de revisió, el col·legiat ha decretat penal a favor del conjunt japonès. El que ha provocat la gran polèmica és que el mateix futbolista arrencava en fora de joc en aquesta jugada, i per tant ja no hi havia possibilitat de la posterior pena màxima.

Doi, ariet de Kashima, no ha desaprofitat l'oportunitat de marcar de pena màxima, el primera gràcies a les assistències del videoarbitratge. Després de l'acció, l'àrbitre ha assenyalat tres minuts de descompte a la primera part per la interrupció.

POSSIBLE POLÈMICA

La decisió ha portat cua. No perquè Kassai s'atreveixi a assenyalar un penal a través de les repeticions, sinó perquè, en la mateixa jugada, el jugador que pateix l'entrada venia d'un fora de joc que l'hongarès ha passat per alt i no ha assenyalat. Se suposa que els fores de joc són una infracció no revisable per evitar parades contínues del partit, però aquesta mesura podria ser reformada per evitar possibles polèmiques com la que sorgirà a partir d'aquest gol.

L'acció ha obert el triomf de l'equip japonès, que s'enfrontarà a la final del Mundialet al vencedor de l'altra semifinal, Reial Madrid-América de Mèxic, que es disputa aquest dijous. Els colombians han intentat remuntar a la segona part, però no han pogut superar la defensa rival. A més, en els últims minuts el Kashima ha sentenciat amb gols d'Endo (m. 81) i Yuma (m. 85).