Catalunya posa al dia el seu comitè olímpic

"Una cosa és evitar conflictes i una altra, no estar preparat", assegura Gerard Esteva, el nou president

jcarmengol36614239 barcelona 13 12 2016  deportes   tema comit  ol mpic catal  161213185409

jcarmengol36614239 barcelona 13 12 2016 deportes tema comit ol mpic catal 161213185409 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

catalunya vol tenir preparat per al mes de setembre que ve tota l’estructura esportiva per si hi ha novetats polítiques de gran importància. És per això que les forces vives del país s’han unit per reactivar el Comitè Olímpic de Catalunya (COC), que ahir va escollir en assemblea una nova junta de consens encapçalada pel president de la Unió de Federacions Esportives de Catalu-nya (UFEC), Gerard Esteva.

A la junta tenen cabuda també representants de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes (amb Xavier Vinyals) i representants de diverses federacions catalanes. Tod plegat, amb el vistiplau i la col·laboració de la secretaria general de l’Esport. El seu màxim responsable, Gerard Figueras, va reconèixer que amb la unitat demostrada s’iniciava una nova etapa. «És el final de molts anys de posicions oposades i hem demostrat una gran capacitat d’entesa per estar alineats en el mateix objectiu», va dir Figueras.

Notícies relacionades

«No busquem el conflicte, al contrari, busquem explicar amb un somriure la situació de l’esport català. Però una cosa és estar al marge del conflicte i una altra és no estar preparats», va assegurar Esteva. Després de conformar-se la nova junta, la intenció és activar el mes de gener un pacte nacional per a l’esport i al setembre tenir totes les estructures a punt, que inclou un COC amb uns nous estatuts adequats al Codi de Catalunya i a la Carta Olímpica del COI.

Després del seu renaixement l’any 1989, el COC va patir una aturada amb una sentència desfavorable l’any 2006, i el mandat del seu anterior consell executiu havia expirat el 2012. El Comitè Olímpic Espanyol (COE) s’ha afanyat a aclarir que «només hi pot haver un comitè olímpic per Estat». Esteva va replicar ahir: «Som gent d’ordre, que compleix la legalitat. Però res ens impedeix explicar al món qui som, com treballem i quins valors tenim en l’esport, ni tampoc tenir-ho tot a punt per si en el futur la ciutadania decideix una cosa o l’altra».