Cristiano Ronaldo declara un patrimoni de 203 milions a l'estranger i de 23,5 milions a Espanya

La seva agència de representació assegura que està al corrent de "totes les seves obligacions fiscals"

declaracin

declaracin

3
Es llegeix en minuts

Ni es va aturar a respondre, però se li va entendre tot a Cristiano Ronaldo. Després de l’empat contra el Borussia Dortmund (2-2), que deixa el Madrid segon de grup a la Champions, l’estrella del Madrid abandonava a corre-cuita l’estadi Santiago Bernabéu. Mentre anava fent els revolts de la tradicional zona mixta de l’estadi blanc, el davanter madridista va tenir temps per deixar anar una frase sobre l’escàndol en què està embolicat després que Football Leaks revelés que havia evadit presumptament 150 milions d’euros. «¿Creus que estic preocupat?», li va dir caminant de pressa Ronaldo a una periodista de la RTP portuguesa. «Qui no deu res, no té por», va dir l’estrella blanca. 

«AL CORRENT DE LES OBLIGACIONS»

Cristiano, per a qui el Madrid ha demanat respecte en un comunicat públic, no va voler aturar-se. Però va ser la seva primera resposta pública a l’escàndol. La segona va arribar ahir a la nit en un comunicat de Gestifute, l’agència de representació de Jorge Mendes, en què assegura que es troba «al corrent de les seves obligacions fiscals». Segons el text, Cristiano Ronaldo va comunicar el 30 de març passat a l’Agència Tributària totes les dades sobre el seu patrimoni, en un tràmit que es coneix com a presentació del model 720. «Per tant, l’Agència Tributària disposa de totes les dades relatives a la situació patrimonial del jugador (...) El jugador es troba al corrent de les seves obligacions fiscals des de l’inici de la seva carrera professional a qualsevol dels països on ha residit». Segons sembla, en aquesta actualització presentada al març sobre les dades fins al desembre del 2015, el jugador portuguès declara béns per 203 milions d’euros a l’estranger, i de 23,5 milions en territori espanyol.

PROBLEMES AMB EL GOL

Els embolics fiscals s’uneixen a un mal moment esportiu, com és el seu cas en la competició continental, on només ha marcat dos gols. Un de falta davant l’Sporting de Portugal en el sospir final el 14 de setembre passat. L’altre va ser davant el Borussia Dortmund el 27 de setembre en un contraatac en què Bale va assistir el portuguès. Va ser l’última diana de CR7, que ha quedat a nou gols dels 11 que va marcar l’any passat en la fase de grups.

A Ronaldo l’han igualat, també amb dos gols, Morata, Bale i fins i tot un central, Varane. Entre els seus grans rivals apareix Messi, amb 10. Cavani és segon, amb sis; el segueix Lewandowski, amb cinc, i André Silva i Aubameyang, amb quatre. En sisè lloc apareix Benzema. El davanter francès sumava els mateixos gols que Cristiano, però amb els dos gols al Dortmund va doblar el portuguès per situar-se amb quatre, com el blaugrana Arda Turan.

Ronaldo ha rebaixat el seu registre de la temporada 2011-12, en què va fer tres gols en la fase de grups. Cinc en va firmar en la 2014-2015, nou en la 2013-2014, sis en la 2012-2013 i en la 2009-2010, i quatre en la 2010-2011. En aquesta que acaba de concloure el davanter portuguès aspirava a arribar als 100 gols en competicions europees, una xifra de la qual tan sols el separen dos gols.

Notícies relacionades

TOPADA AMB LA GRADA

No se sap si tot això, unit als seus problemes fiscals, ha desencadenat els nervis de l’astre portuguès, que va tenir una altra topada amb el públic del Bernabéu en el xoc de dimecres passat contra el Dortmund. La grada el va xiular després que el jugador perdés una pilota quan faltaven 10 minuts per al final. Després de recuperar la pilota va fer un gest de xiular amb els dits a la vegada que indicava a la grada que això no s’ha de fer. Després va demanar calma als aficionats. Poc després, Reus va fer el gol de l’empat per al conjunt alemany.