'Cas Cristiano Ronaldo': així era l'amagatall dels diners

'El Mundo' publica noves informacions sobre la seu de les empreses on el jugador del Reial Madrid hauria desviat fons

cajafuertederspiegel

cajafuertederspiegel

2
Es llegeix en minuts

Segueixen sorgint informacions sobre el presumpte desviament de 150 milions de Cristiano Ronaldo pels seus drets d'imatgeCristiano Ronaldo. El diari 'El Mundo' publica aquest dilluns el lloc on l'estrella portuguesa hauria estant enviant els seus fons. És una localització misteriosa en un primer pis a sobre d'una farmàcia on s'amaga el bufet d'advocats Icaza, Gonzalez Ruiz & Aleman. Les oficines tenen les persianes abaixades, per mantenir la confidencialitat i el secretisme que pretenen aquesta classe de negocis. 

Segons 'Der Spiegel' i 'El Mundo', l'epicentre de l'escàndol se situa en un dels paradisos financers més grans del món, les Illes Verges Britàniques. Aquest arxipèlag de gairebé 60 illes està ubicat a uns 100 quilòmetres a l'est de Puerto Rico i hi viuen unes 30.000 persones. En aquest paradís del Carib, segons els citats mitjans, unes 600.000 empreses fantasma estan registrades per conformar un negoci multimilionari que no té cap problema per actuar. Part d'aquestes empreses s'estarien lucrant a partir de l'evasió d'impostos i de la conducció dels inspectors que busquen els diners evadits cap a un carreró sense sortida en les seves investigacions.

SECRETISME ABSOLUT

Des que la crisi financera va castigar el món, l'evasió d'impostos va ser un dels temes que els governs es van prendre més seriosament i, en conseqüència, més i productives investigacions es van iniciar per perseguir els que s'aprofiten dels avantatges dels paradisos financers.

Unes 600.000  empreses estan registrades a les Illes Verges. Una part d'elles es lucren a partir de l'evasió d'impostos.

Sempre segons 'El Mundo', a Road Town és on Cristiano enviava els seus fons per eludir impostos. Concretament, al carrer Waterfront Drive, on les cases alineades que el conformen segueixen un patró: a la planta baixa, un negoci, a les primeres plantes, "seus de bancs, auditories, bufets d'advocats o empreses fiduciàries". El secretisme és absolut, les finestres no deixen entrar el sol i els sistemes de seguretat les fan gairebé impenetrables. La majoria de les empreses no tenen ni bústia perquè la documentació s'entrega en mà.

REGISTRES OPACS

Notícies relacionades

Segons els citats mitjans, a les Illes Verges s'administren uns 50.000 milions de dòlars. La divisa és el seu fort perquè el dòlar simplifica les operacions internacionals. A més, domina l'estabilitat política, de manera que resulta atractiu per moure diners il·legals. Per si no fos prou, els seus registres són opacs i inaccessibles per als investigadors europeus, i la creació d'empreses resulta molt fàcil, n'hi ha prou de tenir 75 euros de capital. El que és realment determinant és que les rendes que arriben des d'altres bandes del món no estan sotmeses a impostos. 

Gestifute, l'empresa de Mendes, va informar dissabte que Ronaldo està "al corrent de pagament amb l'Agència Tributària", i va afegir que no havia tingut mai problemes amb Hisenda. Malgrat la declaració d'intencions, Hisenda va declarar que pretenia investigar Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo i determinar si el portuguès ha comès evasió fiscal.