Tebas: "Sento moltíssim el que m'està passant amb el Barcelona"

El president de la Lliga afirma que "no pot demanar perdó perquè seria d'hipòcrites"

undefined36229973 madrid 10 11 2016 desayuno informativo de europa press con j161110111636

undefined36229973 madrid 10 11 2016 desayuno informativo de europa press con j161110111636 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Javier Tebas s'ha tornat a referir a l'assumpte dels seus comentaris sobre la conducta dels jugadors del Barcelona a Barcelona Mestalla i la posterior reacció del club català negant-se a assistir a l'acte d'entrega del premi 'Joc Net Porta-Jarque'. Pel president de la Lliga es tracta d'un tema que no té més recorregut. "No tinc problemes amb cap club. Si el Barcelona està enfadat, què hi puc fer. Sento moltíssim el que m'està passant amb aquest club", ha afirmat Tebas en el transcurs d'un esmorzar d'Europa Press.

El president de la patronal dels clubs no va dubtar a carregar contra alguns jugadors del Barcelona, a qui va acusar d'exagerar els efectes del cop d'ampolla que van rebre d'un espectador a Mestalla després del gol de penal de Messi en l'últim instant del partit i que li va donar el triomf a l'equip de Luis Enrique (1-2).

Javier Tebas

president de la lLiga

Em dol moralment el que m'ha passat amb el Barcelona, però demanar perdó seria d'hipòcrites. La meva voluntat és d'acostament"

La reacció de Tebas, reconegut madridista, va provocar que el Barcelona demanés al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) que obrís un procediment disciplinari contra el president de LaLiga. "L'incident per la meva part està oblidat. Allargo la mà sempre. Puc dir que el Barcelona és un gran club i que treballa molt bé en l'àmbit d'eradicar la violència en el futbol", va afirmar Tebas.

VOLUNTAT D'ACOSTAMENT

Unes paraules que ha reiterat aquest dijous en una trobada amb la premsa, a la qual han assistit diversos presidents de clubs, així com Miguel Cardenal, que acaba de deixar el càrrec de secretari d'Estat per a l'EsportMiguel Cardenal,, o Jorge Pérez, candidat a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol, entre altres. "Em dol moralment el que m'ha passat amb el Barcelona, però no puc demanar perdó perquè seria d'hipòcrites. La meva voluntat és d'acostament. El premi al joc net és el resultat de tres anys i mig de lluita contra la violència", ha declarat Tebas, que ha afegit que en el cas del fitxatge de Neymar "és injust que estiguin imputats el jugador i Bartomeu".

CARRERA AMB LA PREMIER

El gran repte que té al davant el futbol espanyol ha sigut un altre dels punts que ha desenvolupat el president de la Lliga. Tebas s'ha referit al volum de negoci de La Premier, que arriba gairebé als 6.000 milions d'euros pels gairebé 4.000 de la Lliga espanyola.

Tebas considera imprescindible augmentar els ingressos  per evitar que els jugadors se'n vagin a 'La Premier'

La despesa en salaris de la competició anglesa és de 3.176 milions d'euros pels 1.845 de la competició espanyola, i els ingressos de la Lliga anglesa superen els 3.500 milions pels poc més de 1.600 de la competició espanyola.

EVITAR LA SORTIDA DE JUGADORS

"Hem d'augmentar els ingressos perquè els nostres jugadors no se'n vagin a la lliga anglesa i un dels objectius és augmentar el nombre d'abonats a les televisions de pagament fins a nou milions el 2021", ha manifestat Tebas. El dirigent ha xifrat el deute dels clubs amb Hisenda en 3.600 milions d'euros, cosa que segons Tebas "no és un problema per al futbol espanyol".

Javier Tebas

president de la lliga

Jorge Pérez és el candidat idoni per renovar la federació. Té el meu suport. Jo no voto, però opino"

També s'ha referit a Ángel María Villar i a les seves possibilitats que li vagi millor després de la sortida de Cardenal del Consell Superior d'Esports (CSD). "No sé si ho tindrà més fàcil a partir d'ara perquè aquí hi ha els jutjats i el TAD", ha apuntat Tebas. No ha dubtat a mostrar el seu suport a Jorge Pérez, exsecretari general de la RFEF i a qui Villar ha acomiadat recentment. "Té el meu suport. És el candidat idoni per renovar la federació, que ha quedat obsoleta. Jorge coneix bé les territorials i té capacitat per liderar aquest projecte. Jo no voto, però opino", ha argumentat Tebas.

ELOGIS A CARDENAL

Notícies relacionades

També s'ha bolcat en elogis per la figura de Miguel Cardenal. "Ha sigut el millor secretari d'Estat. Molts han sigut guàrdies urbans i Cardenal no ho ha sigut. No s'ha posat de perfil i ha pres decisions. Això és el que li demano al pròxim secretari", ha apuntat Tebas. El president de la Lliga es dóna un aprovat en la seva gestió i ha confirmat que aquest serà el seu últim mandat com a president de la patronal de clubs. Després de l'esmorzar, Tebas es disposava a afrontar una assemblea de clubs en què, segons ha afirmat, els assembleistes hauran de discutir, "entre altres temes, el meu sou".