la Lliga en cinc punts

Un Williams poc afinat L'Osasuna busca migcentre El gadità número 1 Aspas, golejador sense premi El pitjor cuer des del 2007

jmexposito36101138 gra196  bilbao  30 10 2016   el centrocampista del athletic 161104132615

jmexposito36101138 gra196 bilbao 30 10 2016 el centrocampista del athletic 161104132615 / LUIS TEJIDO

3
Es llegeix en minuts
Julián Gómez

Un sector de la premsa bilbaïna i una part de l'afició de l'Athletic comencen a qüestionar la titularitat d'Iñaki Williams. Els uns i els altres valoren la seva velocitat i aprecien la seva feina stakhanovista, però consideren que la seva escassa efectivitat golejadora no justifica la condició d'indiscutible que sembla haver-li atorgat Ernesto Valverde. Williams, titular en nou dels 10 partits de Lliga (en sis dels quals ha jugat els 90 minuts), només ha fet un gol.

La greu lesió patida per Didier Digard a l'estadi de San Mamés (trencament complet del lligament encreuat anterior del genoll dret), per la qual haurà de ser operat i estar entre sis i vuit mesos de baixa, crea un gran problema a Enrique Martín, ja que el francès és l'únic migcentre pur amb què compta la plantilla de l'Osasuna. Això pràcticament obliga el club navarrès a fitxar un substitut sense haver d'esperar el pròxim mercat d'hivern. Pot fer-ho al tractar-se d'una baixa de llarga durada.

El director esportiu osasunista, el serbi Petar Vasiljevic, pentina des de principis de setmana el mercat a la recerca d'un substitut. Ha de ser obligatòriament un jugador d'un altre equip espanyol o que estigui en atur. El primer de la llista era Thomas Teye, un centrecampista ghanès de l'Atlètic de Madrid, però l'entitat matalassera ha contestat amb una negativa a la sol·licitud de cessió.

El bètic Joaquín Sánchez és des de diumenge el futbolista nascut a la província de Cadis amb més partits a Primera Divisió en la història de la Lliga. L'extrem, natural del Puerto de Santa María, va jugar contra l'Espanyol el seu partit número 434 en la màxima categoria, un més dels que va disputar al llarg de la seva dilatada carrera l'exbarcelonista i exsevillista Paco Gallego, aquell central de Puerto Real tan contundent i que va estar 19 temporades a Primera (10 al Barça i 9 més, en aquest cas en dues etapes, al Sevilla).

Malgrat passar pel millor moment de forma de la seva carrera esportiva i de ser, amb sis dianes, el màxim golejador espanyol de la Lliga , Iago Aspas es va quedar ahir fora de la llista de convocats de Julen Lopetegi per als pròxims compromisos de la selecció espanyola. Aspas, que no va tenir sort en la seva aventura a la Premier amb el Liverpool i que tampoc al Sevilla d'Unai Emery va gaudir de continuïtat, va tornar la temporada passada al Celta i al seu hàbitat natural cada partit és més deter- minant amb el seu joc i els seus gols.

Notícies relacionades

El Granada, fanalet vermell de la classificació des de la setena jornada, és el pitjor cuer de la Lliga de les últimes nou temporades. És a dir, el pitjor dels pitjors a aquestes altures del curs des de la campanya 2007-08.

Els tres punts que figuren al compte de l'equip de Los Cármenes, l'únic de la categoria que no coneix encara la victòria, només són superats pel Llevant de l'exercici 2007-08. El quadro granota tancava llavors la taula després de la 10a jornada amb un punt. Aquell Llevant va començar la Lliga amb Abel Resino d'entrenador; després d'encadenar set derrotes en els set primers partits, l'exporter va ser substituït per l'italià Giovanni de Biasi, l'actual seleccionador d'Albània. En els sis últims xocs del campionat va ser el tècnic del filial, José Ángel Moreno, qui es va asseure a la banqueta. Al final de la Lliga el Llevant va acabar en 20a posició (últim) i va baixar a Segona.