Les cinc claus de la 9a jornada de Lliga

rpaniagua35567817 sevilla s argentinian forward luciano vietto celebrates afte160917194936

rpaniagua35567817 sevilla s argentinian forward luciano vietto celebrates afte160917194936 / ANDER GILLENEA

2
Es llegeix en minuts
JULIÁN GÓMEZ / BARCELONA

1. VIETTO SÍ QUE POT JUGAR

Malgrat estar al Sevilla per l’Atlètic, Luciano Vietto pot jugar demà al Sánchez Pizjuán el partit que enfrontarà els dos equips. Quan els clubs van acordar a l’agost la cessió, l’entitat matalassera només va incloure l’anomenada clàusula de la por per al partit del Calderón. La decisió, doncs, la té el tècnic sevillista, Jorge Sampaoli. El davanter vol jugar, tot i que si marca, no ho celebrarà: «Sempre respecto el meu passat», va assegurar.

2. ÍÑIGO S'ACOSTA A KORTABARRIA

El gol aconseguit per Íñigo Martínez a San Mamés diumenge passat, el que va suposar el definitiu 3-2, és el 14è que marca en Primera Divisió el central de la Reial Societat. D’aquesta manera, el jugador biscaí (Ondarroa, 17 de maig de 1991) passa a ser el segon defensa més golejador en la història del club guipuscoà.

Íñigo només té per davant Inaxio Kortabarria, llegendari central de la Reial que a la primera meitat dels vuitanta va conquistar dos títols de Lliga i una Supercopa d’Espanya. En les seves 14 temporades (de la 71-72 a la 84-85) de realista, Kortabarria va anotar 16 gols, 12 d’ells de penal. Va jugar 355 partits de Lliga i el seu curs més productiu va ser el 81-82, en què va fer sis dianes. Íñigo porta, amb l’actual, sis campanyes a la plantilla txuri urdin, ha disputat 167 partits i el seu exercici més realitzador va ser el 12-13, amb quatre gols, algun d’ells amb xut des del centre del camp. 

3. LA PITJOR CRISI D'ABELARDO

L’Sporting afronta el xoc amb el Granada immers en la pitjor crisi de resultats de l’era Abelardo. L’equip asturià acumula cinc derrotes consecutives, cosa que l’ha portat de la tercera posició a la taula a la 18a. El partit d’avui a Los Cármenes (estadi de pèssim record per al tècnic, que després del xoc de la campanya anterior va carregar contra l’àrbitre Estrada Fernández, de qui va dir que havia fet una labor d’«escàndol, de vergonya» i va dir sentir-se «robat») el jugarà sense els seus dos centrals amb més experiència, Amorebieta i Babin.

4. LA MALA DEFENSA ES PAGA

Encara que és un dels equips menys golejats (només Atlètic, Vila-real, Reial Madrid i Alabès han rebut menys gols), la defensa del Màlaga acapara les crítiques a l’hora de justificar la discreta trajectòria del conjunt de Juande Ramos. Nou dels 10 gols que li han marcat a Kameni han estat precedits d’errors individuals dels defenses malaguistes o del mateix porter. Paradoxalment, el Màlaga és, amb 71, l’equip que menys rematades dels rivals ha rebut a la meta. Menys que el Madrid (72), el Barcelona (75) i l’Atlètic (76).

5. EL DERBI GALLEC DE LA CONCÒRDIA

Notícies relacionades

«Si fa 15 anys m’haguessin dit que anàvem a viure un derbi en aquesta cordialitat i entesa m’hauria costat comprendre-ho», ha declarat l’entrenador del Celta, Eduardo Berizzo, la vigília del 

duel de demà a Balaídos amb el Deportivo. L’argentí sap de què parla perquè ell, quan era jugador celeste, va participar en més d’un derbi amb molta tensió a la gespa i a les grades. Per fortuna, sembla que el duel d’aquest diumenge té un marcat caràcter de cordialitat, malgrat la importància que tenen els punts per als dos quadros. Així ho han reconegut representants dels dos clubs aquesta setmana en un acte organitzat a Vigo per una entitat financera, amb l’objectiu de «promoure el respecte i la cordialitat entre les aficions». Hi van assistir els entrenadors, Berizzo i Gaizka Garitano, i els jugadors Sergio Álvarez (Celta) i Celso Borges (Deportivo).