LA JORNADA INTERNACIONAL

'La Roja' compleix i guanya Albània

La selecció espanyola trenca el forrellat albanès i es col·loca líder del grup amb gols de Diego Costa i Nolito

undefined35854028 b2 5305  shkoder  albania   09 10 2016   spain s diego costa161009225620

undefined35854028 b2 5305 shkoder albania 09 10 2016 spain s diego costa161009225620 / ARMANDO BABANI

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Va sortir el sol per a la selecció espanyola a Shkoder, on va acabar fent caure el mur albanès per col·locar-se líder del grup en la cursa cap al Mundial de Rússia 2018. Li va donar un bon cop de mà Berisha, el porter local, que va regalar la pilota en el primer gol, obra de Diego Costa als deu minuts del segon temps, i ho va acabar d’arreglar Nolito quan va sortir en substitució de Vitolo (0-2).

    Un desenllaç lògic i tranquil·litzador davant un rival conscient de la seva gran inferioritat, que va intentar complicar la vida a la Roja de l’única manera que ho podia fer, agrupant-se al voltant del porter per intentar bloquejar totes les vies d’accés cap a la seva àrea. Ho va aconseguir gairebé una hora, temps en què Espanya va viure encallada per la incapacitat per desenredar el cabdell albanès.

CADENAT LOCAL / Per enfrontar-se al cadenat del conjunt armat per l’italià Gianni de Biasi, Lopetegui va disposar una defensa de tres –Ramos a la dreta, Piqué al centre i Monreal per l’esquerra– amb quatre tocadors al centre del camp, on es va incorporar Thiago per sumar-se a Iniesta i Silva, els més entonats contra Itàlia i molt més grisos davant les successives barreres albaneses. Al davant va repetir Diego Costa amb l’ànim més temperat que contra els italians.

    Una formació per intentar administrar de la millor manera possible la segura i gairebé insultant possessió de la pilota, però que no va tenir la profunditat ni la rematada buscats abans del gol de Costa, entre altres coses perquè la selecció espanyola no va buscar les bandes i es va obcecar un cop rere l’altre a entrar per dins, on més obstacles hi havia per progressar cap a Berisha. El porter albanès va viure un primer temps sense gaires ensurts, encara menys que Buffon el dijous anterior en el partit contra Itàlia.

    Davant les dificultats ofensives, Piqué va ser el primer a buscar el gol amb una rematada encreuada, tot i que amb mà prèvia assenyalada per l’àrbitre, i també l’encarregat de desactivar la primera sortida d’Albània, que es va presentar amb sis jugadors a l’àrea espanyola. 

    L’horitzó s’hauria pogut aclarir si Koke hagués encertat a rematar una deixada de taló de Costa en una jugada dibuixada per Thiago o si Vitolo hagués fet diana després d’un servei al primer toc del migcampista del Bayern. En les dues ocasions va rebutjar Berisha. La tercera va ser la més clara, però de manera incomprensible el davanter hispanobrasiler es va encongir quan Ramos l’havia deixat en situació ideal per rematar de cap a gol.

ARRIBEN ELS GOLS / Amb la reubicació de Busquets pràcticament com a central en el segon temps però sense incorporar cap altre especialista de banda per obrir més el camp, l’equip espanyol va tornar en la represa tan xato com se n’havia anat al vestidor, però en un eficaç desplegament per pressionar al davant la defensa albanesa sobre la sortida de la pilota es va trobar amb un obsequi impagable del porter local. Djimsiti va cedir al darrere i Berisha va fer una verdadera passada al centre a Vitolo. Aquest va obrir cap a Silva, que va assistir per a l’arribada de Costa, que va marcar a porta buida (m. 55) el seu quart gol en 14 partits amb la Roja.

Notícies relacionades

    Són millors els números realitzadors de Nolito, que va sortir per Vitolo i el primer que va fer va ser anotar el segon gol espanyol en la primera pilota que va controlar. Iniesta va començar la jugada cap a Silva, que va obrir per a Monreal, aquest a l’àrea cap a l’extrem del City, que es va desfer amb sort de Hysaj i va enviar la pilota a la gàbia amb una gardela ajustada al segon pal (m. 63). Suma sis gols en 15 partits.

    A partir de llavors Espanya no va tenir cap altre sobresalt que la lesió fortuïta de Sergio Ramos.