LA RECTA FINAL DEL MUNDIAL DE F-1

Nico vol ser com el pare

Rosberg intenta assegurar-se en el GP del Japó la possibilitat d'administrar el seu avantatge en l'esprint final

Tothom ja veu campió el fill de Keke Rosberg, que ja va guanyar el 1982 amb Williams

jmexposito35834387 formula one   japanese grand prix   suzuka circuit  japan   161008201533

jmexposito35834387 formula one japanese grand prix suzuka circuit japan 161008201533 / TORU HANAI

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

És un traçat meravellós. El pilot hi fa fluir el cotxe, ballant a les esses, ajustant Degner i Spoon, passant a fons la 130R, el revolt més ràpid de tot el Mundial... Suzuka és especial per a tots els pilots de F-1, és el circuit, juntament amb Spa i Silverstone. Ha sigut també l'escenari de llegendàries batalles pel títol quan tancava el calendari i ho pot ser, sí, a falta encara de cinc carreres per al final.

Nico Rosberg va obtenir ahir la tercera pole position consecutiva en aquest escenari, però encara no sap què és guanyar-hi. Si quan llegiu aquestes línies Rosberg ja ha guanyat a Suzuka (o ha tornat a superar Lewis Hamilton en la classificació), que sapigueu que haurà deixat expedit el seu camí cap al títol, ja que amb més de 30 punts d'avantatge sobre Lewis Hamilton en tindria prou per ser segon darrere l'anglès en les quatre carreres finals. Un repte fàcil, pilotant un Mercedes.

Més victòries que ningú

Tothom al circ creu que Rosberg es mereix ja un títol i igualar el seu pare, el finlandès Keke Rosberg, ara amb 67 anys, campió el 1982 amb un Williams-Cosworth. Keke només va guanyar cinc grans premis i el seu fill, de 31 anys, ja suma 22 victòries. Mai abans un pilot amb vuit triomfs en un any (Austràlia, Bahrain, Xina, Rússia, Europa, Bèlgica, Itàlia i Singapur) ha perdut el títol, tot i que aquesta vegada té un rival dur, Hamilton, que acumula sis victòries (Mònaco, Canadà, Àustria, Anglaterra, Hongria i Alemanya).

«Si algú es mereix guanyar un títol, aquest és Nico, per descomptat», va explicar dijous Anthony Hamilton, pare del britànic. «Però Lewis no regalarà res, ja que sempre creu que pot aconseguir l'impossible. Està enfadat, sí, pel que va passar a Sepang, però com ho estaríem qualsevol de nosaltres davant d'una desgràcia així».

Notícies relacionades

Toto Wolff, cap suprem de Mercedes, reconeix que estem davant el millor Rosberg mai imaginat. «Conec Nico des del 2013 i, sí, aquest és el millor Rosberg de tots». És per això que Wolff vol mantenir la màxima seguretat i rigorositat amb la preparació de cadascuna de les carreres «perquè els nostres dos pilots tinguin les mateixes possibilitats».

«Jo també crec que si Nico acaba guanyant aquest Mundial, ho tindrà molt merescut, ja que algunes de les seves actuacions han sigut impecables», diu l'anglès Da-mon Hill, campió del món el 1996 amb Williams-Renault i actual comentarista de Sky Sports. A aquesta tesi, ja ho veuen, s'hi uneix tothom, fins i tot els adversaris de tots dos. «Lewis és impressionant, sí, però si algú pot amb ell és Nico, sens dubte. I, si me l'hagués de jugar, me la jugaria per Nico», va dir recentment l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault), recentment vencedor a Malàisia, davant els micròfons de Sky Sports.