Lopetegui recela de la sorprenent Albània

La selecció espanyola, sense Sergi Roberto, busca l'assalt al primer lloc a Shkoder després de deixar passar una gran oportunitat contra Itàlia

undefined35839369 gra206  shkoder  albania   08 10 2016   el defensa de la sel161008203528

undefined35839369 gra206 shkoder albania 08 10 2016 el defensa de la sel161008203528 / JuanJo Martin

4
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Ni més ni menys que 23 anys després de guanyar a Tirana (1-5) un partit amb un presumpte intent de compra perquè es deixés guanyar, la selecció espanyola torna a veure’s les cares amb Albània, que no té res a veure amb l’equip al qual ha guanyat sempre en els sis duels que han protagonitzat. Avui el conjunt albanès ve de participar en la seva primera Eurocopa, en la qual va aconseguir guanyar fins i tot Romania, i és líder del grup després de les seves dues victòries contra Liechtens-tein i Macedònia.

Una altra dura prova per a la Roja en procés de reforma, que hauria pogut arribar a Shkoder amb l’ànim pels núvols, però que ho ha fet molest per haver cedit davant Itàlia un empat que costava imaginar-se després del que es va veure durant més d’una hora al Juventus Stadium. D’allà va sortir assenyalat Sergio Ramos pel seu quart penal de la temporada, que va costar dos punts, i gairebé tot l’equip per l’agonia final davant un rival a qui van deixar créixer en l’últim tram fins a veure perillar de debò fins i tot la igualada.

«En l’últim partit vam xutar gairebé quatre vegades més que el rival, no crec que hi hagi problemes en aquest aspecte. El més important és generar situacions de gol, fer bon futbol, produir opcions i a partir d’aquí la resta segur que ve», va dir Julen Lopetegui abans de dirigir l’últim entrenament de preparació del partit al Loro Borici Stadium, que no presenta una gespa en les millors condicions, cosa que no ha portat el seleccionador a queixar-se més del compte.

«El camp és el que és i això és una cosa que no està sota el nostre control. El que sí que hi està és el que puguem fer nosaltres i és en això que hem de posar el focus», va afirmar el seleccionador espanyol, que no va voler avançar els canvis que té previstos de cara a l’enfrontament amb  els albanesos.

A més a més de l’entrada a l’equip de Monreal, que hi ha anat amb l’objectiu de substituir Jordi Alba, sembla cantat que Morata entrarà per Diego Costa. Sergi Roberto, que tenia també moltes possibilitats de fer-ho per Carvajal no ho farà finalment perquè nota «unes petites molèsties», segons Lopetegui, que no s’arriscarà a recórrer al jugador blaugrana després del que va passar amb el seu company d’equip. Naturalment, Sergio Ramos seguirà al seu lloc, igual que Piqué, i no canviarà res a la zona ampla.

UN VIATGE DUR

«Tenim alguna idea, però no prendrem les decisions fins a última hora. Hem de veure quines són les sensacions dels jugadors, hem tingut a més a més un viatge francament dur», va apuntar el tècnic basc, que va explicar que la pressió per a l’equip espanyol no és més gran pel fet d’haver empatat amb Itàlia un partit que va estar en condicions de guanyar clarament.

«Tenim sempre la pressió d’afrontar els partits per guanyar-los. Albà-nia és un grandíssim equip, ha millorat moltíssim, i ha posat en dificultats grans equips. Es va guanyar per dret propi jugar l’Eurocopa després de guanyar en la fase de classificació a Portugal, campiona d’Europa després. És una de les seleccions que més ha crescut en el panorama europeu en els últims anys», va afegir Lopetegui, que considera que «s’ha de tenir la tranquil·litat i la paciència per saber que serà un grup molt competit fins al final, no en tinc cap dubte. Són dos anys de competició i hi hem de saber conviure amb naturalitat».

Notícies relacionades

I és que el relleu de Vicente del Bosque no es fia gens de l’equip armat per Gianni de Biasi, seleccionador des del 2011 i a aquestes hores heroi nacional albanès, que manté gairebé tot el bloc del conjunt que va estar present a l’Eurocopa. Fins a 24 dels 26 jugadors per a aquests dos partits juguen fora d’Albània i els va reclutar de totes les formes inimaginables, amb especial atenció als vídeos que trobava a Youtube, per convèncer-los després que juguessin sota la bandera albanesa i donar forma a l’equip competitiu que és en aquests moments.

HUMILITAT ALBANESA

«L’Eurocopa ja és passat. Hem de ser humils i estar centrats perquè la diferència entre Espanya i Albània és encara com lluitar amb pedres contra metralletes… Als meus jugadors els dic que han ascendit de Segona a Primera i que ara han de demostrar que són jugadors de Segona lluitant a Primera. Si pensem que som de Primera, estem morts», va declarar el tècnic italià en una entrevista al diari As, en la qual també reparteix les possibilitats d’acabar primera de grup entre Espanya i Itàlia al 45% cadascun, amb el 10% restant a distribuir entre els altres.