Itàlia examina 'la Roja' de Lopetegui

La selecció espanyola busca enlairar-se en el camí cap al Mundial de Rússia 2018 davant el seu botxí en l'última Eurocopa

tecnicomadrid35774958 gra323 las rozas madrid 03 10 2016 el seleccionador na

tecnicomadrid35774958 gra323  las rozas  madrid   03 10 2016   el seleccionador na
tecnicomadrid35804241 gra412  tur n  italia   05 10 2016   el seleccionador nacion

/

4
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

No distarà gaire la Itàlia de Giampiero Ventura de la d’Antonio Conte que va eliminar la selecció espanyola de l’Eurocopa de França a vuitens. La que ha de canviar, i molt, és l’Espanya de Julen Lopetegui respecte a la de Vicente del Bosque que no va saber aclarir l’enorme taca del Mundial amb una actuació almenys notable en la passada cita continental francesa.

    Va tornar a dessagnar-se la Roja el 27 de juny a Saint-Denis davant un rival al qual havia menjat la moral en les anteriors grans cites en què s’havien trobat i se’l torna a trobar camí del Mundial de Rússia 2018 en ple procés de reafirmació de vells principis guanyadors, però amb la necessitat imperiosa d’injectar més energia amb la qual rellançar un projecte que manté bona part de la columna vertebral de l’anterior: Piqué, Ramos, Busquets, Iniesta i Silva.

    Tots cinc seran avui al Juventus Stadium (20.45 hores, TVE-1), on les dues seleccions obren la seva carrera particular pel primer lloc del grup, l’únic que dóna accés directe a la  fase final, amb les vivències del que va passar a França molt presents. Allà, el conjunt espanyol es va veure col·lapsat per l’italià i Del Bosque va decidir al final fer el pas de cedir el seu lloc per a l’arribada d’algú no tan condicionat per l’etapa més gloriosa de la selecció.

INCORPORACIÓ D’INIESTA / Prendre com a referència l’estrena victoriosa davant Bèlgica en l’amistós de l’1 de setembre (0-2) i els vuit gols endossats a Liechtenstein quatre dies després no serveix de gaire davant un episodi com aquest de Torí, en el qual el grup de Lopetegui ha de d’oferir la verdadera mesura de les seves possibilitats. Per continuar el rentat de cara s’incorpora Iniesta, absent per lesió dels dos primers partits i destinat a exercir el lideratge del grup de mig camp cap endavant juntament amb Silva, més disposat que mai a acceptar aquesta responsabilitat. El centrecampista blaugrana entrarà per Thiago en la formació inicial respecte a l’equip que va començar davant Liechtenstein i també ho farà Carvajal per Sergi Roberto. Els altres seran els mateixos, inclòs Diego Costa, que per ara sembla estar davant de Morata en els plans del nou seleccionador.

    Les expectatives van molt més enllà dels quatre canvis respecte a l’equip que va començar en la derrota de Saint-Denis (Carvajal, Koke, Vitolo i Costa per Juanfran, Cesc, Nolito i Morata). Itàlia, a la qual una altra tanda de penals fatídica va deixar fora després en quarts davant Alemanya, manté una clara línia continuista amb Ventura, inspirador del seu antecessor en el càrrec, Antonio Conte. L’aposta pel 3-5-2 segueix vigent, encara que aquesta vegada sense el sancionat Chiellini en la línia de tres centrals. Candreva, que es va perdre per lesió l’anterior xoc contra Espanya, torna a ser fix a la banda dreta, mentre que Bonaventura és la gran novetat al centre del camp en lloc de Giacherini. Pellé i Eder intentaran  buscar el cos a la defensa espanyola amb tanta eficàcia com en els vuitens de l’Eurocopa.

CONTINUISME D’ITÀLIA / «És un partit prou exigent i atractiu per obligar-nos a anar fins als nostres límits. Cap a això hem d’anar i superar-los si és possible», va dir ahir Lopetegui abans de dirigir l’últim entrenament al Juventus Stadium. Subratllava així la transcendència del partit després de confirmar que espera una Itàlia del mateix estil que la de l’Eurocopa, sense que la seva derrota davant França en el primer amistós a Bari després de l’Eurocopa (1-3) li hagi fet canviar les seves apreciacions. Potser tot al contrari. Quatre dies després van guanyar en la seva visita a Israel en la primera jornada del grup (1-3).

Notícies relacionades

    «Fa anys que juguen amb una filosofia semblant. Primer amb Prandelli, després amb Conte i ara amb Ventura. Bàsicament la idea és la mateixa, el sistema semblant i planteja solucions similars. Aquesta és la Itàlia que ens trobarem», va afegir el seleccionador.

PARLA PIQUÉ / Piqué, per la seva banda, va admetre que el treball ara amb Lopetegui és diferent en alguns aspectes del que es feia amb Del Bosque, encara que no va voler concretar quan se li va qüestionar si les novetats se centren més en l’aspecte tàctic. «No comparo entre el que hi havia abans i el que hi ha ara. Hi ha uns matisos i es treballen altres coses que no treballàvem amb Vicente, però l’època amb ell és irrepetible, única. Ara és una altra, vam començar amb molt bon peu i intentarem fer un pas més. Guanyar Itàlia seria reforçar molt la idea que tenim», va assenyalar el central.