FUTBOL

El mercat de fitxatges arriba a l'esprint final amb el Barça com a gran animador

El termini de fitxatges es tanca aquesta mitjanit amb l'equip blaugrana al capdavant en la inversió de la Lliga espanyola

 

  / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
CRISTIAN CARRILLO / BARCELONA

Amb el fitxatge de Paco AlcácerLuis Enrique arrodoneix una de les plantilles més completes de la recent història del Barça, amb una despesa de 122,75 milions d'euros, la més alta de la Lliga espanyola, en 6 incorporacions que arriben per dotar l'equip d'una rotació de qualitat: André Gomes, Umtiti, Digne, Cillessen, Denis Suárez i l'esmentat Alcácer s'uneixen al projecte blaugrana per buscar mantenir el domini a Espanya i recuperar el regnat continental, ara en poder del Reial Madrid.

L'estiu per als blancs ha sigut menys mogut de l'habitual, i després d'escapar-se-li de les mans els fitxatges de Pogba o Sissoko, tan sol compten com a incorporacions els repescats Marco Asensio, de l'Espanyol, i Álvaro Morata, del Juventus, pel qual han desemborsat 30 milions.

ISCO I JAMES

La despesa en altes és la més baixa de l'era Florentino, centrada a donar sortida al colombià James Rodríguez Isco. Aquesta incògnita es mantindrà oberta fins dimecres. Tampoc s'ha de descartar cap moviment d'última hora a la casa blanca, com sol agradar-li al poderós Florentino.

A l'altre costat del Manzanares, l'arribada del lateral del Sassuolo, Vrsaljko, i, sobretot, de l'extrem del Benfica, Nico Gaitán, i del golejador del Sevilla, Kévin Gameiro, han suposat una injecció de qualitat per al planter del 'Cholo' Simeone. Precisament el Sevilla, que també ha perdut Krychowiak, Coke i Banega, ha animat el mercat amb fins a 10 altes, d'entre les quals destaquen Franco Vázquez, Joaquín Correa, Ganso, Ben Yedder i Luciano Vietto, a més del porter del PSG, Sirigu. 

EL NOU ESPANYOL DE QUIQUE

Pero sens dubte, ha sigut a la Comunitat Valenciana on els despatxos han tret més fum. Al Vila-real, arran de la inesperada destitució de Marcelino, s'han invertit 52 milions en sis incorporacions, amb el brasiler Pato del Corinthians com a nom més atractiu, a l'espera de l'arribada d'un nou davanter que substitueixi el lesionat Soldado.

El València de Peter Lim, mentrestant, disposa després de les sortides de Mustafi i Alcácer, de 106 milions per sumar un central i un davanter als fitxatges de Nani, Mario Suárez, Medrán i Martín Montoya.

El que també ha renovat el seu projecte és el nou Espanyol de Quique Sánchez Flores. Gairebé 13 milions invertits en vuit nous jugadors: David López, Leo Baptistao, Roberto Jiménez, Jurado, Javi Fuego, Piatti, Reyes i Demichelis.

HORES FRENÈTIQUES

En aquestes últimes hores, s'esperen més moviments, amb l'objectiu prioritari de dos defenses (Diego Reyes és el preferit), un porter (si se'n va Pau al Tottenham) i un davanter si arriba una bona oferta per Caicedo. La defensa és la gran preocupació del conjunt periquito, que també podria traspassar Álvaro González al Vila-real per uns quatre milions d'euros. L'acord estava pròxim després de les negociacions d'aquest dimarts. Pel que fa a les sortides, Arbilla va tancar aquest dimarts el seu fitxatge per l'Eibar

De la resta d'equips de la Lliga espanyola destaquen les 17 altes de l'Alabès o les 16 de l'Eibar, així com dos fitxatges de luxe que volen recuperar el seu millor nivell en els seus nous destins; l'ex del Milan Kevin-Prince Boateng, nou líder del Las Palmas; i Giuseppe Rossi, que arriba al Celta per fer oblidar Nolito

'TOP 10' FITXATGES MÉS CARS 16-17*

(*quantitats en milions d'euros)

1. André Gomes - Del València al Barça (35 milions)

2. Kévin Gameiro - Del Sevilla a l'Atlètic (32)

3. Álvaro Morata - Del Juventus al Reial Madrid (30)

4. Nico Gaitán - Del Benfica a l'Atlètic (25)

5. Samuel Umtiti - Del Lyón al Barça (25)

6. Lucas Digne - Del PSG al Barça (16,5)

7. Sime Vrsaljko - Del Sassuolo a l'Atlètic (16)

8. Franco Vázquez - Del Palermo al Sevilla (15)

Notícies relacionades

9. Roberto Soriano - De la Sampdoria al Vila-real (14,1)

10. Nicola Sansone - Del Sassuolo al Vila-real (13)