El porter especialista de Guardiola

L'argentí Willy Caballero treballa per mantenir la titularitat a la porteria del City però el seu futur sembla destinat a ser el suplent de Bravo

 

  / AFP / OLI SCARFF

3
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / MANCHESTER

El primer dia de pretemporada Willy Caballero (34 anys) va començar a sospitar que viuria un any diferent. No li van caldre ni dues sessions d'entrenament per advertir la necessitat de recordar una fórmula de joc que ja tenia oblidada. Havia patit en carn pròpia els sistemes de Pep Guardiola vestint la samarreta del Màlaga. Ara els viuria d'una altra manera, aprenent a experimentar sensacions més pròximes a la diversió que al patiment. Els porters del Manchester City ja no treballen únicament com a ens separats del grup. Són una peça angular de la construcció de joc i s'integren en multitud d'exercicis grupals. Willy s'ha unit al repte i Joe Hart sembla que ha triat un camí diferent. D'aquí ve la necessitat de contractar un expert en la matèria com Claudio Bravo. No només per la seva bona tècnica de passada, sinó també per la seva capacitat de veure i interpretar el partit com un futbolista de camp més.

"M'estic adaptant des del primer dia al que Guardiola vol", explica Caballero a EL PERIÓDICO. "És un procés complicat. Durant molts anys no m'han demanat coses que ara m'exigeixen. Abans ho vèiem per la televisió o quan jugàvem contra el Barcelona. Vèiem coses que fan que un equip sigui superior al contrari. Ara ho disfruto a l'altre costat".

Des de l'arribada del Pep,  Des de l'arribada del Pep, els porters del City ja no treballen separats del grup sinó que s'integren en els exercicis col·lectius amb pilota

L'afició anglesa segueix debatent la tria de Guardiola. Abans l'argentí havia mostrat una certa inseguretat en la distribució i existeix la creença generalitzada que Hart, el número u d'Anglaterra, té més bones aptituds amb la pilota als peus. Les dades ho desmenteixen. L'anglès ha registrat el 49% d'encert en la passada en les últimes tres temporades i va ser, dels porters que van jugar un mínim de set partits l'última a la Champions League, el pitjor en aquesta estadística. A més, tres de cada quatre pilotes que serveix són llargues. Willy Caballero fa la mitjana del 75% d'encert en els dos primers partits de Premier League. En els tres anys amb Guardiola a Munic, les dades de Manuel Neuer van reflectir el 85% de passades exitoses.

UNA PILOTA PER A TOTS

"Feia molt de temps que no jugava així. Costa. Però des del primer dia, un va millorant i es va sentint més còmode. Cada vegada veig més bé les opcions de passada". Caballero descriu el seu aprenentatge. No hi ha una dificultat afegida a la Premier per organitzar una bona sortida de pilota, assegura Guardiola: "Amb les mateixes dimensions, una pilota per a tots. Aquí no juguen 13 contra 13 ni amb dues pilotes. Les dimensions es fan petites quan amb els nostres moviments les fem petites. Si els centrals no van a la línia de fons… aleshores és més difícil. Vinc de Tercera Divisió i vam aconseguir jugar bé des del darrere. Així que també es pot fer aquí".

Notícies relacionades

Caballero vol que la seva titularitat es prolongui "tant com es pugui, tant de bo que sigui tot l'any". És una de les persones més estimades del vestidor. Va ser durament criticat després d'una cadena d'errors i es va reconciliar amb l'afició citizen a Wembley, l'any passat, quan va aturar tres penals i va ser l'heroi de la Capital One Cup. L'últim llançament el va convertir Yaya Touré, que va celebrar corrent pel seu compte esperant l'aproximació del grup. No va ser així. Tots van anar a abraçar Willy.

Willy Caballero

PORTER DEL CITY

"Durant molts anys no m'han demanat coses que ara m'exigeixen. Abans ho veia al Barcelona per la televisió o jugant en contra seu. Ara ho disfruto des de l'altre costat"

NOU APRENENTATGE

Mentre espera un canvi de company, Caballero absorbeix cada lliçó. "En els entrenaments les correccions de Guardiola ens fan millorar. En partits prenem decisions individuals i cometem errors". Amb to de competidor i repetint la importància del treball diari, no sona com un suplent, el seu destí més probable a escasses hores de l'aterratge de Claudio Bravo.