Neymar porta el Brasil a coll fins a la final olímpica

Maracaná ha sigut el talismà de la Canarinha, que dissabte aspirarà al primer or de la seva història

marcosl35176437 jjoo50  r o de janeiro  brasil   17 08 2016   gabriel jesus 160817200053

marcosl35176437 jjoo50 r o de janeiro brasil 17 08 2016 gabriel jesus 160817200053 / JAVIER ETXEZARRETA

3
Edu Sotos
Edu Sotos

Neymar ja acaricia la medalla d'or amb la punta dels dits. Sobre la gespa del mític estadi Mário Filho, conegut mundialment com a Maracaná, l'equip amfitrió a Rio 2016 s'ha assegurat aquesta tarda l'accés a la gran final de diumenge a l'apallissar la selecció olímpica d'Hondures per 6-0. Les bones sensacions de l'equip dirigit per Rogério Micale i la reconciliació amb el públic, que ha cantat l'himne brasiler a cor amb els 11 escollits, han marcat un partit que s'ha decidit en el primer minut de joc.

Neymar ha anotat  el primer gol als 15 segons. Ha pressionat i ha robat una pilota clau. Al marcar ha caigut malament i ha donat un ensurt

Només de saltar a la gespa un autèntic infern ha rebuet els jugadors d'Hondures a Maracaná. L'intens sol que es colava per l'immens ull de l'estadi ha convertit la gespa en un forn de més de 30 graus centígrads i el 70% d'humitat.

PREOCUPACIÓ PASSADA L'ALEGRIA

Per la seva banda, les 70.000 persones de la ‘torcida’ només han callat durant el breu himne del visitant per rugir novament una vegada la pilota ha començat a rodar. No havia transcorregut ni un minut quan Neymar ha ensenyat el seu instint amb un un ràpid robatori de pilota davant de l'àrea hondurenya. Sol davant de la sortida del meta López, el capità ha empès l'esfèrica amb la punta del peu dret i ha fet el gol més ràpid de Rio 2016 (1-0).

El Brasil es planta a la final  amb unes xifres aclaparadores després de cinc partits: 11 gols a favor i cap en contra

Després de l'explosió d'alegria ha vingut la preocupació. En una topada amb el porter del Real España, un primera hondureny, el ‘camisa 10’ s'ha donat un cop al pit i ha caigut sobre el terreny de joc abatut pel dolor, de manera que ha hagut de ser evacuat en llitera. Per sort, el dolor del capità ha sigut momentani i, després d'un parell de minuts, Neymar tornava a estar liderant l'atac de la ‘Canarinha’. Les oportunitats locals en els primers minuts han sigut moltes i variades però totes han tingut com a protagonista Neymar, que, una vegada més, ha ocupat el centre de l'atac amb Luan, un jugador sorprenent que va arribar a sonar per a quart davanter del Barça, en el ja conegut 4-2-4 de Micale.

GABRIEL JESUS, QUIN FITXATGE

Mentrestant, poc podien fer els de Jorge Luis Pinto, el tècnic que va vorejar el miracle amb Costa Rica en el Mundial del Brasil el 2014, que van encomanar el miracle a una defensa numantina amb tres centrals i l'esperança que Anthony Lozano, davanter del Tenerife, aconseguís caçar alguna pilota en el contraatac. “Un altre, un altre”, exigia la marea ‘verdeamarela’ mentre feia l'onada a les grades del temple del futbol. Gabriel Jesus ha obeït el caprici popular i, guanyant l'esquena a la defensa hondurenya, després d'una magistral passada filtrada de Luan, ha batut López en la sortida (2-0) i ha aconseguit el vuitè gol del Brasil en els Jocs.

Tot el Brasil espera  ara una final contra Alemanya per venjar l'1-7 del Mundial de fa dos anys

Els brasilers han agafat inèrcia i el tercer no ha trigat a caure. Una altra vegada el flamant fitxatge de 19 anys del City de Guardiola, Gabriel Jesus, ha accelerat per l'extrem esquerre i s'ha plantat a l'àrea hondurenya per afusellar el 3-0. “Glòria, glòria, al·leluia… Gabriel Jesus”, ha cantat la 'torcida', que, a un pas del descans i amb el partit resolt, era al setè cel del futbol. En la segona meitat, la golejada ja es confirmava amb un córner de Neymar que ha sigut aprofitat en el rebot pel central del París Saint-Germain Marquinhos, que després d'un control accidentat ha anotat el 4-0

EL MORBO ESTÀ SERVIT

El domini del Brasil era absolut i Luan, jugador revelació de Rio 2016, aconseguia la maneta (5-0) després de culminar en el segon pal una bonica jugada del lateral Felipe Anderson. Però la guinda del pastís només podia ser de Neymar. El capità ha transformat en l'afegit un penal que ha sumar el 6-0 definitiu. El Brasil es planta a la final amb un parcial impressionant després dels dos empats inicials: 11 gols a favor i cap en contra en cinc partits. I el morbo està servit: la classificació d'Alemanya contra Nigèria en l'altra semifinal donaria als amfitrions la possibilitat de venjar-se de l'amarg 7-1 del Mundial i, de passada, conquistar l'únic títol que li falta a les vitrines. L'oportunitat de Neymar de fer història és d'or.