Claudio Bravo s'acosta al Manchester City

Guardiola va fer seure a la banqueta Joe Hart, per a qui busca una sortida, en l'estrena a la Premier contra el Sunderland

 

  / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / MANCHESTER

"El que sento, ho faig. Avui dia en el món la gent té por a la presa de decisions. A mi m'agrada prendre'n”. Pep Guardiola va remoure els esquemes del Manchester City amb la suplència de Joe Hart en el seu victoriós debut a la Premier League contra el Sunderland (2-1). La premsa britànica li va preguntar en set ocasions sobre el porter. Set preguntes únicament sobre Hart.

El tècnic català va justificar la compromesa decisió de fer seure el porter titular de la selecció anglesa. La pretemporada de l'argentí Willy Caballero l'havia convençut més. No obstant, la realitat és que Guardiola ha pres una decisió més profunda. La intenció real del club és buscar-li una sortida a Hart per fer-li lloc a Claudio Bravo. El porter xilè del Barcelona està molt a prop de concretar el seu fitxatge pel club anglès.

PREDISPOSAT A ANAR-SE'N

El City, que ja va temptejar anteriorment Ter Stegen, confia a resoldre el traspàs de Bravo quan el Barça acabi la seva participació en la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla. El blaugrana està disposat, interessat i vol fitxar pel City. Des que sap que l'alemany és l'aposta de futur, Bravo està més predisposat a anar-se'n.

Guardiola li ofereix un contracte més llarg que a Can Barça i li garanteix la titularitat. L'única qüestió a solucionar és el preu de la transacció. Els dos clubs incrementaran els seus contactes la setmana que ve per arribar a un acord satisfactori. La clàusula de Bravo és de 42 milions d'euros, però s'espera que al voltant de 20 milions siguin suficients.

DIEGO ALVES

La posició pública de Luis Enrique fins al moment ha sigut repetitiva: compta amb els seus dos principals porters, tant amb Bravo com amb Ter Stegen. Però si el xilè acaba concretant la seva sortida, el club es veurà obligat a buscar un altre porter. El brasiler del València, Diego Alves, és el principal candidat.

Pep Guardiola

ENTRENADOR DEL CITY

"Caballero em dóna molta confiança per la seva personalitat. Hem passat molt temps entrenant situacions de 2 contra 3 i 3 contra 4"

“Build up, build up!”, repetia Guardiola. Construcció de joc. Això és el que va buscar en la seva estrena amb Caballero, el porter amb què ha treballat més dies a la ciutat esportiva. Insistia en una sortida de pilota neta en coordinació amb els centrals.

Willy va passar davant de Hart precisament pel seu joc de peus, que l'argentí ha millorat lleument en les primeres setmanes de curs. “Caballero em dóna molta confiança per la seva personalitat. Hem passat molt temps entrenant situacions jugant 2 contra 3 i 3 contra 4”, va assegurar Guardiola.

Notícies relacionades

No obstant, l'arribada de Bravo a Manchester suposarà un salt de qualitat enorme en aquest sentit. La necessitat de millorar la sortida des del darrere ha sigut un dels focus d'atenció del Pep durant aquest estiu.

SUPORT A HART

¿Com ha portat la suplència Joe Hart? Aquesta va ser l'enèsima pregunta que va rebre el tècnic català sobre el tema del dia. “Estic segur que no està content”, va respondre amb sinceritat. El públic de l'Etihad va cantar en suport a Hart en els primers minuts del partit contra el Sunderland. La decisió, encara que pot resultar impopular, ja està presa. Guardiola va advertir que no tenia por. El Manchester City canviarà de cara sota els pals.