Manifestació per Messi a Buenos Aires

Milers d'argentins marxen a Buenos Aires per demanar a Leo que no deixi la selecció

Fans gather in front of the Obelisk in support of Argentina’s player Lionel Messi, who recently announced his retirement from international soccer, and to ask him to come back to the national squad in Buenos Aires, Argentina, July 2, 2016. The Argentine flag at the bottom reads I believe in Messi.  REUTERS/Marcos Brindicci

Fans gather in front of the Obelisk in support of Argentina’s player Lionel Messi, who recently announced his retirement from international soccer, and to ask him to come back to the national squad in Buenos Aires, Argentina, July 2, 2016. The Argentine flag at the bottom reads I believe in Messi. REUTERS/Marcos Brindicci / MARCOS BRINDICCI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

La pluja persistent, el fred i la humitat que cala els ossos no van intimidar molts argentins que es van reunir al centre de la ciutat de Buenos Aires per demanar-li a Lionel Messi que no abandoni la selecció nacional.

Per 'Clarín' hi va haver milers de persones davant l'Obelisc. 'La Nación' parla de centenars. El cert és que el temporal va frustrar la possibilitat que l'anunciada multitud es bolqués a l'avinguda 9 de Julio a professar la seva lleialtat amb el màxim golejador de la història de l'equip celeste i blanc.

Hi va haver caretes amb la cara del millor jugador del món, amb barba o afaitat, hi va haver, també, bombos i platerets, per acompanyar els crits de suport a Messi; i hi va haver, naturalment, samarretes celestes i blanques amb el número 10 a l'esquena. I mentre li demanaven, una vegada i una altra, que no se'n vagi, que tornés, l'aigua els queia sobre les cares als que integraven la processó.

LEO, DE VACANCES

En principi s'esperaven unes 70.000 persones. Una altra vegada, el temps no va jugar a favor de Leo, que ja està de vacances fora del país i que a final de mes es reintegra al Barcelona.

Notícies relacionades

“Déu: Messi. Messi: Argentina”, deia una bandera, i semblava resumir l'esperit dels manifestants. Pelé s'ha sumat a la sol·licitud de Diego Maradona en favor del retorn del millor jugador del món a la selecció. Carlos Tévez va demanar que el deixin una estona tranquil i va assegurar que Messi va fer un pas al costat per l'escàndol de l'Associació del Futbol Argentí (AFA).

Les xarxes socials segueixen bullint. La gran majoria està amb Leo. Un vídeo amb imatges del final de 'Joc de trons', però amb el subtitulat modificat, resumeix l'angoixa dels seguidors: sense Messi, l'Argentina és una ombra dels seus propis somnis.