Ronaldo rescata Portugal en un xoc frenètic

Croàcia serà el rival en vuitens de la selecció de l'estrella madridista

segea34414327 portugal s cristiano ronaldo celebrates with teamm160622210748

segea34414327 portugal s cristiano ronaldo celebrates with teamm160622210748 / Darko Bandic

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

En el xoc més delirant del torneig, Portugal va suar sang (3-3) per entrar com a tercera a vuitens a l’empatar contra l’equip que passa com a primer, una Hongria embalada que es va avançar tres vegades fins que Cristiano va sortir al rescat amb una assistència i dos gols que el retornen al primer pla del torneig després dels seus 20 remats fallits, amb penal inclòs, els dos primers partits.

Molt pocs podien creure que Cristiano i companyia s’estaven jugant el pas a vuitens durant la primera meitat. Contra un rival ple de suplents i amb un porter de 40 anys que va pels camps en pijama, Portugal va ser com la lletra d’un fado. Hongria va castigar la seva desídia amb un fort xut de Gera, que va aprofitar un rebuig després d’un córner (m. 20). Lluny de reaccionar, el combinat portuguès va mantenir el seu llanguiment en el joc, sense notícies de Ronaldo. N’hi va haver quan s’arribava al descans en un passada perquè Nani empatés.

Notícies relacionades

A partir d’aquí, el joc va entrar en un frenètic intercanvi de cops, ja amb Portugal més ficada en el partit, encara que va tornar a patir l’efectivitat hongaresa amb el gol de Dzsudzsák de lliure directe.

Després va aparèixer la genialitat de Ronaldo  amb un gol de taló que li va servir per ser el primer futbolista que marca en quatre Eurocopes consecutives. No obstant, Dzsudzsák va posar el 3-2 amb un fort xut, però Ronaldo va sufocar l’incendi amb un cop de cap que va segellar un agònic empat.