L'EUROCOPA DEL 2016

Cristiano s'estavella i Portugal queda a un pas de l'abisme després d'un altre empat

El davanter llança un penal al pal a 11 minuts del final i acaba pres de l'ansietat

 

  / AFP / MARTIN BUREAU

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Un altre empat que no li val a Portugal, abocada a jugar-s'ho tot en l'última jornada davant Hongria després que Cristiano Ronaldo tampoc aparegués per rescatar el seu equip contra Àustria. El davanter portuguès va llançar un penal al pal a 11 minuts del final i no va encertar en un bon nombre d'ocasions, en les quals en algunes es va estavellar amb el meta austríac. Una vegada més, la falta de gol va condemnar l'equip de Fernando Santos, que tampoc va poder fer res amb el canvi de sistema.

No és el torneig de Ronaldo, que va tornar a acabar desesperat al veure com el gol li girava l'esquena. No va poder marcar ni de penal, ni de falta, ni de cap. Només ho va fer en fora de joc i va acabar pres d'una gran ansietat per deixar en el filferro una selecció a la qual, després de la igualada davant Islàndia, no li quedava cap més remei que canviar el xip per allunyar-se del que pot ser un fracàs estrepitós. Amb les alarmes enceses i a l'espera que Cristiano comencés a donar algun senyal en aquest torneig, el combinat lusità es va presentar amb un dibuix més atrevit. Amb Quaresma, que a penes va disputar uns minuts davant Islàndia, l'equip lusità va començar a emetre millors senyals, encara que seguia faltant-li una cosa que es paga cara, la falta de gol.

MÀ A MÀ DE NANI

Ni les revolucions que li va imprimir al partit ni l'agitació que provocaven Nani i Quaresma en la defensa austríaca donava resultats. El primer d'ells, el jugador del Fenerbahçe, va disposar d'un mà a mà amb el meta austríac, que li va treure la pilota amb el peu. Vieirinha va completar l'acció amb un xut que també va aturar Almer.

Cristiano assistia a la proliferació de rematades dels seus companys, però sense entrar en la feina. Va trigar a fer-ho 21 minuts per fallar un remat molt clar que va enviar fora. Més precís va estar Nani, encara que el seu cop de cap a la sortida d'un córner va anar al pal. La desesperació va començar a apoderar-se dels jugadors portuguesos, que fins i tot van veure com Alaba hauria pogut obrir el marcador quan faltava poc per arribar al descans després d'un lliure directe que va rebutjar Vieirinha en la línia de gol davant la pressió de Harnik.

Notícies relacionades

Si la primera meitat acabava amb ensurt per als portuguesos, la segona es va iniciar amb un altre gran sobresalt després d'un fort xut d'Ilsanker que va aturar Rui Patricio. La resposta va arribar a càrrec de Cristiano, que va topar amb el meta Almer en un xut amb l'esquerra i després d'un cop de cap a la sortida d'un córner.

MARCAR EN QUATRE EUROCOPES

Alaba se'n va anar i Àustria es va ficar de ple a cuidar el seu jardí davant un enemic que de mica en mica començava a patir un seriós atac de nervis, ja amb Quaresma a la banqueta, amb Nani sense oxigen i amb Cristiano davant el seu moment més dur en tot el torneig. Hinteregger el va fer caure dins de l'àrea i l'italià Rizzoli va assenyalar penal. El va llançar Cristiano i el va enviar a la base del pal dret. D'aquesta manera, el jugador del Madrid tornava a perdre l'ocasió de convertir-se en el primer jugador a marcar en quatre Eurocopes consecutives i, de passada, ficava en un problema molt gros Portugal que tancava el partit amb un punt que va tenir regust de derrota després de veure com la seva gran estrella no era capaç de marcar ni de penal.  

Portugal, 0; Àustria, 0