Els Estats Units derrota 1-0 un Paraguai eliminat i que ha sigut un fiasco

AARON M. SPRECHER (EFE)

2
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Colòmbia va voler preservar les seves estrelles perquè va suposar que tenia un partit fàcil. Però les coses no van sortir com les havia previst el seu entrenador, l'argentí José Pekerman, i va perdre 2-3 davant Costa Rica. Colòmbia va cedir el primer lloc del Grup A ni més ni menys que als Estats Units. Els amfitrions de la Copa Amèrica van derrotar 1-0 el Paraguai, que va quedar eliminat.

“Colòmbia va tornar a pagar per una actitud ben coneguda en la història de l'equip, subestimar un rival que en el paper semblava inferior”, diu el diari de Bogotà 'El Tiempo'. Ara que els 'cafeters' han quedat en segon lloc, corren el perill de jugar amb el Brasil, el millor del Grup B. Perquè això no passi, el conjunt que dirigeix Dunga ha de perdre avui amb el Perú.

Amb James Rodríguez al banc de suplents, els colombians es van veure superats pel seu rival. No havien passat els dos minuts quan Johan Venegas va treure un xut des de fora de l'àrea que va sorprendre el porter colombià Róbinson Zapata. El conjunt de Pekerman va aconseguir un ràpid empat per intermedi de Frank Fabra. Aquesta paritat no va acovardir el seu rival, que va pressionar per posar-se una altra vegada en avantatge. El 2-1 va arribar per un gol en contra de Fabra, cosa que als colombians no els passava fa 21 anys. Celso Borges va augmentar la diferència i Colòmbia va sentir que podia passar una catàstrofe no prevista. Quan faltaven 18 minuts per acabar el partit al NRG Stadium de Houston, Marlos Moreno va ser habilitat per Cuadrado i va posar les coses 2-3. James ja era al terreny, però no hi havia temps per remuntar el resultat.

ESTATS UNITS, UN INESPERAT LÍDER

El Lincoln Financial Field de Filadèlfia va ser l'escenari d'un resultat inesperat: el lideratge dels locals després de derrotar un Paraguai que a la Copa Amèrica de Xile de l'any passat va obtenir el quart lloc. Jürgen Klinsmann va presentar un trident ofensiu que va acostar d'entrada el perill a la porteria de Villar. El gol de Dempsey va ser el premi a la intenció de liquidar el partit.

El Paraguai, conduït per l'argentí Ramón Díaz, va ser, aquesta vegada, un fiasco. No va anotar ni un sol gol. Va empatar a zero amb Costa Rica, sense gols, va perdre davant Colòmbia i els EUA el van acomiadar sense la glòria que Díaz havia promès.