El triatleta Gómez Noya, guardonat amb el premi Princesa d'Astúries dels esports 2016

El jurat ha reconegut el "brillant palmarès" i els seus valors "d'esforç i perseverança"

L’atleta Javier Gómez Noya, premiat amb el Princesa d’Astúries als Esports 2016. / EFE / JOAO RELVAS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El jurat del premi Princesa d'Astúries dels esports 2016 ha decidit concedir el guardó al triatleta Javier Gómez Noya, vigent campió del món i amb cinc títols mundials en el seu historial, pel seu "brillant palmarès" i els seus valors "d'esforç i perseverança".

L'acta del jurat, que ha estat presidit per l'atleta Abel Antón, ha exalçat "l'incontestable i brillant palmarès" de Gómez Noya.

Així mateix, ha reconegut els seus "valors d'esforç i perseverança davant l'adversitat", que l'han portat a demostrar "una enorme fortalesa i un encomiable esperit de superació en tota la seva carrera".

La candidatura de Gómez Noya, que s'ha imposat a les altres 19 procedents de 10 països, va ser proposada pel president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo Martín.

Gómez Noya és el vigent campió del món i d'Europa i és l'únic triatleta amb cinc títols mundials.

ESPERT, BEARD, NACHTWEY...

Notícies relacionades

Aquest és el cinquè premi atorgat dels vuit guardons internacionals que convoca anualment la Fundació Princesa d'Astúries, que aquest any arriba a la seva XXXVI edició.

En la present edició dels premis Princesa d'Astúries han sigut ja distingits l'actriu, directora i escenògrafa Núria Espert amb el de les arts; el fotoperiodista nord-americà James Nachtwey amb el de comunicació i humanitats; la historiadora britànica Mary Beard, amb el de ciències socials, i l'enginyer mecànic i biofísic nord-americà Hugh Herr, amb el d'investigació científica i tècnica.