Matança en una penya del Madrid a l'Iraq

Almenys quatre morts després de l'assalt d'un grup terrorista mentre estaven mirant la final de la Champions

jjubierre33864889 people gather at a cafe after an attack in the pre160513190253

jjubierre33864889 people gather at a cafe after an attack in the pre160513190253 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys quatre persones van morir dissabte i cinc més van resultar ferides en un atac armat contra una penya del Reial Madrid a la localitat de Naher a l'Imam, 35 quilòmetres al nord-est de Baquba, capital de la província de Diyala, a l'est de l'Iraq. L'atac es va produir quan els aficionats estaven veient per televisió la final de la Champions, que estava ja a punt d'iniciar la tanda de penals.

Notícies relacionades

No és la primera vegada  que la família madridista és atacada a l'Iraq. El 13 de maig passat, un atemptat similar contra una cafeteria on es reunia la penya del Madrid de la ciutat de Balad, al nord de Bagdad, va causar la mort de 13 persones, entre elles 10 aficionats iraquians del club blanc. Els assaltants van aconseguir fugir i per ara no s'han produït detencions. Les autoritats iraquianes consideren que darrere d'aquests atacs hi ha Estat Islàmic encara que per ara ningú ha reivindicat aquestes matances.

El president de la penya del club a Baakouba, Ziad Albidani, va explicar al diari AS: "És una situació terrible. Han destrossat la felicitat dels aficionats de Madrid en una nit tan especial”, va assegurar un dels penyistes. En l'últim partit de Lliga de l'equip blanc a Riazor, contra el Deportivo, es va guardar un minut de silenci pels seguidors madridistes morts, pels quals el president Florentino Pérez també va tenir un record després de guanyar la final.