Messi guanya sense brillar

L'astre blaugrana salda el primer matx amb la seva selecció amb un treballat triomf contra Xile (1-2)

rpaniagua33306881 ch20  santiago de chile  chile   24 03 2016   el j160325205009

rpaniagua33306881 ch20 santiago de chile chile 24 03 2016 el j160325205009 / Mario Ruiz

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Hi ha dos Messis. Un, naturalment, el del Barca. Pur lluïment i màgia, l’engranatge superior d’una màquina virtuosa. L’altre, el Lionel que porta la samarreta de la selecció argentina, és el que pateix encara que guanyi, com va passar dijous a la nit a Santiago contra la selecció xilena (1-2).

Messi va celebrar de manera desaforada els dos gols d’Ángel Di María i Gabriel Mercado. No va ser una final, com la de la Copa Amèrica, en què l’equip va caure a la tanda de penals. Però va tenir, almenys per als jugadors que la van disputar fa un any, una mena de mòdica revenja que deixa la selecció en una posició avantatjosa de cara a les eliminatòries sud-americanes.

«Trobava a faltar jugar amb la selecció, veure-la de fora sempre costa. Tenia moltes ganes de tornar», va dir Messi, i no hi ha dubtes que La Pulga sent intensament la seva pertinença argentina. No hi jugava des del setembre passat. El seu retorn va tornar a exposar, de manera brutal, l’abisme que hi ha entre el conjunt que dirigeix Tata Martino i el de Luis Enrique.

Hi va haver una jugada impossible que ho va dir tot: reclinat sobre la banda dreta, Messi es va treure de sobre cinc xilens, els va anar escampant en un espai reduït. Va poder seguir amb la pilota, però l’hi va cedir a Di María. La lògica indicava que el jugador del PSG habilitaria el seu company, que arribava com una tromba. Però no, Di María va optar per xutar a la porteria, i la pilota se’n va anar molt lluny.

Notícies relacionades

Els comentaristes televisius van dir haver vist en Messi una inocultable cara d’enuig. És que el millor del món a vegades està molt sol. No és el mateix tenir BusquetsIniesta Rakitic com a subministradors del joc que els seus compatriotes. I tampoc, a aquestes altures, és igual amb Neymar Suárez que amb Sergio Agüero i  Di María, amb els quals es troba en ocasions puntuals i molt sovint trien la sortida individual abans que la col·lectiva.

És clar que el triomf fa que tot s’oblidi ràpid. Dimarts, l’Argentina juga a la província de Córdoba contra Bolívia. En aquesta ocasió Javier Mascherano retornarà a l’equip. «Tindrem un partit difícil, de local no podem regalar més punts. Seria important guanyar per acomodar-nos», va dir Messi. Ell s’enyorava i se l’ha enyorat tant aquí...

Temes:

Futbol Messi