L'Argentina de Messi busca venjança davant la Xile de Bravo

Martino confia en l'excel·lent moment de l'astre per tombar la campiona d'Amèrica

rpaniagua33282678 argentina s national football team players  l r  e160323190006

rpaniagua33282678 argentina s national football team players l r e160323190006 / EITAN ABRAMOVICH

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Leo Messi torna la matinada de dijous a divendres (0.30 hores) a vestir la samarreta argentina, ni més ni menys que contra Xile i a la ciutat de Santiago, on, fa gairebé un any, es va perdre per penals la final de la Copa Amèrica. Encara es recorda la seva cara d’abatiment emocional, la imatge del nen xilè que va intentar consolar-lo, el plor ininterromput al vestidor, lluny de les càmeres i els rumors. Però tot això ja és passat, i molt més per a un Messi que, asseguren els seus companys, retorna completament recarregat a les files de l’equip albiceleste. «Si Leo està bé, nosaltres estem bé», va dir Kun Agüero, que, per decisió del Tata Martino, l’acompanyarà en l’atac juntament amb Di María.

 Martino guardarà Higuain a la banqueta. L’estrella emergent, Paulo Dybala, a qui Messi ha augurat un gran futur, no forçarà després d’haver superat una lesió. Ni es vestirà de curt. Jugui qui jugui, la sensació col·lectiva és la mateixa: hi ha set de revenja entre els argentins. Ara es tracta de les eliminatòries per al Mundial de Rússia 2018 i l’Argentina vol tornar a fer valer la seva històrica superioritat davant la Roja. «Messi i Mascherano són els dos grans referents de la selecció», va destacar Martino.    

Claudio Bravo, el capità de Xile i company de Leo al Barça, va admetre que no ho tindran fàcil. «Veig Messi bé. Mai l’he vist en un mal moment. Em genera satisfacció enfrontar-me a ell», va dir.

PIZZI S’ESTRENA

Notícies relacionades

L’argentí Juan Antonio Pizzi, flamant entrenador xilè, va augurar un «partit tens, entre dos equips que tenen jugadors als millors equips del món». A Messi, va afirmar, únicament se’l pot controlar si prevalen «les actuacions conjuntes» dels jugadors xilens. El seu antecessor en el càrrec, el també argentí Jorge Sampaoli, quedarà en la memòria dels xilens com l’entrenador que va conduir aquest país a la victòria a la Copa Amèrica. Sampaoli creu que aquella final, en què Messi va ser relativament controlat, va ser una excepció a la regla. 

«Leo és tan gran que no se li pot millorar res. Quan és feliç es nota i aporta tot el que sap al seu equip i a la selecció. Si el dirigis, a Messi el primer que li diria és que ell és més important que jo. Que ell és més important que tots. I que si ell s’ho proposa i és feliç, amb ganes de ser Messi, tots estarem feliços: el club, els seguidors, els dirigents i també els seus companys», va apuntar Sampaoli. El millor del món té un altre repte en perspectiva: està a cinc gols de convertir-se en el màxim anotador de la selecció absoluta. Suma 49 gols i 105 partits des del 2005. Gabriel Batistuta acumula 54 dianes en 78 partits.