Del Bosque recorre a Aduriz en lloc de Costa i convoca per primera vegada Sergi Roberto

El seleccionador segueix comptant amb Bartra i prescindeix d'Iniesta per uns problemes musculars

 

  / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

El golejador de l'Athletic Aritz Aduriz és la gran novetat a la llista de convocats per Vicente del Bosque per als partits amistosos que la selecció espanyola jugarà contra Itàlia i Romania els dies 24 i 27 a Udine i Cluj, respectivament. Una convocatòria de 25 futbolistes que no inclou Iniesta, per unes molèsties musculars, però sí Sergi Roberto i Bartra, que segueix comptant amb la confiança del seleccionador, malgrat la seva pobra aportació al Barcelona, el mateix que Nacho al Reial Madrid.

El davanter basc entra en la convocatòria en lloc de Diego Costa, absent no pel seu comportament antiesportiu sinó pels problemes físics que arrossega des del partit de tornada dels vuitens de final de la Champions davant el PSG el dia 9, segons ha explicat el seleccionador espanyol. Encara que va forçar per jugar quatre dies després contra l'Everton a la FA Cup, partit en què va ser expulsat després de fer l'acció de mossegar Barry i escopir davant de l'àrbitre, Del Bosque ha assegurat que els seus problemes al quàdriceps dret persisteixen i han aconsellat no convocar-lo.

ACLAMACIÓ POPULAR

Sobre Aduriz, ha assenyalat que “ve per aclamació popular, però també perquè està fent mèrits sobrats. Fa uns anys que marca gols i juga bé. S'ho mereix, no és per una gràcia nostra que està amb nosaltres”, ha afegit el seleccionador, que ha insistit que no hi ha ningú descartat “i Diego Costa tampoc” per a la llista definitiva, que comunicarà el 18 de maig.

El tècnic salmantí ha tret importància a l'últim episodi antiesportiu de l'hispanobrasiler. “Ha jugat bé aquests mesos i comptem amb ell -ha marcat vuit gols en els últims 10 partits que ha disputat-. Després, en l'aspecte disciplinari ens agrada que tingui un bon comportament, però en aquesta ocasió no hem plantejat no portar-lo per aquesta raó perquè l'episodi de l'altre dia no ha sigut del tot greu, no ha sigut gaire greu. Ha sigut una cosa lleu i nosaltres no hem de castigar per castigar. Hem de vetllar pel comportament correcte dels jugadors, però això de l'altre dia no és gaire greu”, ha reiterat Del Bosque.

Els convocats són:

Porters: Casillas (Porto), De Gea (Manchester United) i Rico (Sevilla).

Defenses: Piqué, Alba i Bartra (Barcelona), Ramos i Nacho (Real Madrid), Mario (Vila-real), Azpilicueta (Chelsea), Juanfran (Atlètic).

Notícies relacionades

Centrecampistes: Busquets i Sergi Roberto (Barcelona), Koke (Atlètic), Cesc (Chelsea), Silva (Manchester City), Thiago (Bayern), Mata (Manchester United), San José (Athletic) i Isco (Real Madrid).

Davanters: Aduriz (Athletic), Morata (Juventus), Pedro (Chelsea), Alcácer (València) i Nolito (Celta).