el top 16 de l'eurolliga de bàsquet

El Barça obra un miracle

Doellman culmina un èpic triomf davant el CSKA a l'últim segon de la pròrroga

 

  / VALENTÍ ENRICH

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Van ser dues hores i un quart de pur bàsquet que van acabar amb un miracle, amb un triomf gairebé impossible. Perdia el Barça de tres punts (95-98) a 10 segons del final de la pròrroga davant el genial CSKA, el líder del grup, un equipàs amb majúscules que va decidir no fer falta i va emergir Justin Doellman per firmar la proesa, primer amb un triple i després amb un robatori de pilota i una cistella decisiva.

Tres segons de màgia al Palau per coronar una nit memorable (100-98) que deixa el Barça amb totes les opcions per jugar els quarts de l'Eurolliga. Ara és quart al seu grup. Si dijous que ve repeteix èxit a casa davant el Madrid se situarà tercer.

Abans d'aquest inoblidable desenllaç van passar milers de coses al Palau, amb un duel espectacular en què el Barça va ser capaç de sobreviure davant un elenc d'estrelles comandat per Nando de Colo, el jugador més desequilibrant del torneig, que va marxar del Palau amb 30 punts i 7 rebots, una exhibició més en el seu repertori. Teodosic (23 punts i 6 assistències) no es va quedar curt, però la seva precipitació va ser una aliada per al Barça en els moments més calents. Coses dels genis, capaços d'anotar en situacions impossibles i fallar en accions més humanes. En els blaugranes l'aportació va ser més coral, amb una primera part notable de Perperoglou (15 punts), la recuperació d'un Tomic vital en els tirs lliures al tram final (21 punts), la direcció perfecta de Satoransky (19), els detalls de Navarro i Arroyo en situacions límit i el moment màgic de Doellman.

EMBÚS AL TERCER QUART

Va començar el pols amb un intercanvi de triples que ja va anticipar la importància del joc exterior en els dos equips. Va acabar el Barça amb 8 d'11 en triples a la primera part, que es va saldar amb un coast to coast de Satoransky per firmar el màxim avantatge blaugrana abans del descans (47-38).

Notícies relacionades

Tot es va complicar en el tercer quart, amb un curtcircuit que va portar el quadro rus a posar-se al davant (60-61, m. 29). Els triples no entraven i De Colo s'exhibia en totes les facetes. Xavi Pascual va veure una tècnica (m. 33) i el CSKA va seguir encertat en l'últim quart. El moment crític es va viure a quatre minuts del final (70-79), però el Barça va reaccionar amb Arroyo i Tomic al capdavant.

Dos tirs lliures de Satoransky van igualar el pols i Teodosic va fallar l'últim triple abans de la pròrroga (85-85). Quedaven cinc minuts d'infart. El quadro rus va tornar a agafar la iniciativa. Va anar sempre al davant i va tocar amb els dits el triomf, però va aparèixer Doellman per firmar una gesta amb dues cistelles inoblidables en un Palau entregat.