LA JORNADA DE LLIGA

Un Espanyol mort firma un ridícul espantós contra la Reial

Galca queda al caire de l'acomiadament en un equip que se situa a tan sols un punt del descens (0-5)

lpedragosa32716735 gra505  cornell  el prat  barcelona   08 02 2016  160208212156

lpedragosa32716735 gra505 cornell el prat barcelona 08 02 2016 160208212156 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

L’Espanyol fa pudor de cadàver si algú no hi posa remei aviat. L’equip periquito va patir contra la Reial una terrible derrota (0-5) que el deixa a un punt del descens, però més enllà d’aquesta dada el més important és la imatge que va oferir el bloc de Constantin Galca, un equip mort que mira a Segona. El tècnic romanès està gairebé sentenciat. Fa falta un revulsiu. Joaquín Caparrós, un motivador especialista a aixecar l’ànim, sembla una de les poques opcions fiables per reflotar el vaixell d’un club que ni tan sols té director esportiu després de l’adéu d’Òscar Perarnau. 

    L’Espanyol es jugava la vida a casa i va firmar un partit nefast. Des del xiulet inicial fins a l’últim. Si al Bernabéu ja perdia als set minuts amb un gol de Benzema, ahir va ser molt més greu. A casa, contra un rival que sumava sis sortides sense guanyar i que tan sols tenia dos punts més que els periquitos, l’Espanyol va fer el ridícul. O canvia molt o podria consumar-se el primer descens en 23 anys, just en el curs del desembarcament de Chen Yansheng, l’empresari xinès que vol portar l’equip a la Champions en menys de tres anys.

L’ANY NOU XINÈS

Ahir, precisament, se celebrava l’inici de l’Any Nou Xinès, l’any del Mico en l’horòscop oriental. Abans del partit es van organitzar diverses activitats per acostar la cultura xinesa a l’afició blanc-i-blava. Als voltants de l’estadi va tenir lloc el ball del drac i del lleó, mentre que a la gespa hi va haver el ball de la Reial a l’Espanyol. Un bany en tota regla que es va iniciar al minut 5, amb una passada magistral de Vela a Jonathas, que va marxar sense dificultat d’Álvaro i Ciani, el central pel qual va apostar Galca en una decisió que va ser un fracàs absolut.  

XIULETS ALS 7 MINUTS

Lluny de reaccionar, el conjunt periquito va seguir adormit. La Reial, perfectament plantada, va tornar a fer mal amb un gol gairebé idèntic al primer. Pardo va posar una bona pilota a Vela, que va superar Arlauskis (m. 7) sense problemes. No va ser tampoc la millor sortida del món la que va protagonitzar el porter lituà, que tan sols va jugar mig temps per unes molèsties. Vuit gols ha rebut el porter en un partit i mig de desastres i calamitats contra el Madrid i la Reial. 

    Un 0-2 només començar era un llast difícil de superar, molt més en un equip que no transmet res. La col·lecció d’errors durant el partit contra el quadro donostiarra va ser per emmarcar. Passades directament fora, combinacions que van acabar en no res, pilotes al contrari, rebutjos lamentables... No va sortir res. Els xiulets van començar després del gol de Vela i l’estadi es va començar a buidar en el descans. Va ser una decisió encertada la dels periquitos que van optar per marxar. Es van evitar patir una altra vergonya, la que va arribar després del descans.

‘MANETA’ I MOCADORS

Notícies relacionades

La monumental xiulada al final del primer temps no va servir per canviar gran cosa. La segona part va començar com la primera. Rubén Pardo (m. 48) va acariciar el tercer, que no va trigar gaire a arribar. Oyarzábal, la perla basca de 18 anys, va culminar una paret (m. 51), ja amb Pau a la porteria. La Curva va començar a cridar «volem jugadors que sentin els colors» i Reyes va firmar el quart de cap (m. 55). L’estadi va quedar semibuit. Jonathas va tancar la maneta en el minut 89 amb la grada plena de mocadors. 

    Els pocs periquitos que van quedar al final van expressar la seva ràbia per la penosa actuació d’un equip que suma 2 dels últims 21 punts. Només hi ha una ratxa pitjor a la Lliga, la d’un València que encadena 12 jornades sense guanyar. Dissabte s’enfrontaran tots dos a Mestalla en un duel dramàtic. «Estem igual de malament que l’afició. Només junts podem revertir la situació. En el futbol tot és possible, però podem tirar això endavant», va reflexionar Galca, que no es planteja dimitir per ara.