Molt a prop de la perfecció

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El veredicte del primer clàssic de la temporada no va poder ser més revelador. Senyores i senyors: hi ha Lliga. El Madrid llançat, el que es començava a mirar al mirall de la temporada passada, es va estavellar contra el mur defensiu blaugrana i el seu joc d’atac letal. El Barça de la incertesa, de la reconstrucció a marxes forçades per fugir de la dictactura blanca, va emergir donant un cop sobre la taula i carregant-se de confiança per al Top 16 de l’Eurolliga que afronta a partir de demà. Les diferències que es podien intuir entre el campió europeu i un bloc immers en una revolució, que va incorporar set cares noves l’estiu passat, no són tals. Tot torna a la casella de sortida, cosa que elevarà encara més les expectatives de la cita a Europa del dia 21 entre blaugranes i madridistes. 

El clàssic va ser un regal de Nadal per als aficionats en tots els sentits. Hi va haver emoció, accions espectaculars i van aparèixer la majoria de les estrelles, especialment al Barça. En un partit amb majúscules, Satoransky es va consagrar, igual que Doellman. Però RibasSamuels i, per descomptat, Navarro, en el seu clàssic número 90, van aconseguir un forat entre els herois. 

UN ENCERT ESPECTACULAR

l Barça va reservar el més brillant per a la seva actuació col·lectiva, per liquidar sis anys de sequera a Madrid en temporada regular. Es va moure a un excel·lent nivell defensiu, limitant els danys del Madrid des de la línia de triple, que l’equip de Laso explota a la perfecció. Però va resoldre amb una precisió difícil de recordar. Era impossible que el partit se’ls escapés als blaugranes, amb un 71% d’encert en tir i amb tan sols 11 pèrdues. I aquests números, amb què el Barça va entreveure la perfecció, i la intel·ligent administració de recursos de banqueta que va realitzar Xavi Pascual , apunten que el sostre de l’equip encara està per arribar.

Amb la victòria, el Barça es queda sol en la persecució del València, que va vèncer a Tenerife , tot i que demanant l’hora, i tancarà l’any com a líder invicte, amb un 13-0, una situació que no es produïa des de la temporada 2013-14. L’últim a aconseguir-ho va ser el Madrid . I el detall no pot ser més il·lusionant per a l’equip de Pedro Martínez. En sis de les últimes set temporades, l’equip que va tancar l’any primer va guanyar la Lliga regular, va arribar al 'play-off' i en tres ocasions va ser campió.

Notícies relacionades

 LA CRISI

Set derrotes consecutives dibuixen una crisi amb majúscules per al FIATC Joventut, a la qual no va trobar una via d’escapament a Bilbao . L’únic senyal per a l’esperança va arribar amb Alberto Abalde, 20 anys, l’última perla del planter verd-i-negre, autor d’11 punts i 4 rebots, i responsable d’una reacció verd-i-negra que es va quedar curta.