LA SITUACIÓ DEL CLUB BLANC-I-BLAU

L'Espanyol lliga al final la cessió d'Asensio

Diop està a l'espera que l'entitat faciliti la sortida d'un centrecampista

Marco Asensio, el jove jugador del Madrid, a l’arribar ahir a Barcelona.

Marco Asensio, el jove jugador del Madrid, a l’arribar ahir a Barcelona. / JOAN MONFORT

2
Es llegeix en minuts
JUAN TERRATS
BARCELONA

Marco Asensio (Palma de Mallorca, 1996) jugarà aquesta temporada a l'Espanyol. El club català i el Reial Madrid van tancar ahir l'acord d'una cessió per una temporada sense opció de compra. «L'Espanyol és el lloc ideal per créixer com a futbolista. Ho donaré tot», va dir el jove centrecampista a l'arribar a Barcelona. El club presentarà avui la seva nova incorporació al Power8 (12.00 hores). A la tarda, Asensio coneixerà l'entrenador i els seus nous companys en l'últim entrenament de la plantilla abans de debutar demà a la Lliga davant el Getafe a casa. Asensio portarà el dorsal número 25.

Marco Asensio era el mitjapunta que havia demanat Sergio González a la direcció esportiva per potenciar el sistema ofensiu de l'Espanyol. El club català ja va demanar al Madrid la cessió del jugador en les converses per obtenir la de Burgui, el juliol passat. El Madrid va comunicar a l'entitat blanc-i-blava que Rafa Benítez, el tècnic blanc, havia de veure'l entrenar i jugar, i que després seria quan donaria el seu parer. L'entrenador madridista se'l va emportar als amistosos de Munic i Oslo i va comunicar la seva decisió dimarts passat. Asensio no va entrar en la convocatòria del trofeu Bernabéu. «Marco té talent i qualitat. És una pena que estigui sense jugar gaires partits, però en aquesta posició també hi són Bale, Isco o James, que són jugadors de molt de nivell. Per a nosaltres és important que creixi amb minuts i que desenvolupi el talent jugant», va comentar Benítez. El tècnic blanc havia donat l'OK per a una cessió a l'Espanyol que estava emparaulada des del juliol.

El Madrid estava d'acord amb la cessió a l'Espanyol pels bons resultats en les anteriors operacions de Callejón, Lucas Vázquez i fins i tot de Kiko Casilla. Això sí, Benítez ha exigit que Asensio jugui a Primera, per això el club blanc ha imposat una clàusula en què l'Espanyol es veurà penalitzat si el mallorquí no juga un determinat nombre de partits. El Madrid va pagar 3,9 milions al Mallorca pel centrecampista.

Notícies relacionades

Óscar Perarnau, el director esportiu, ha tancat els reforços ofensius de la plantilla. Ara falta solucionar la situació de Pape Diop, l'excentrecampista del Llevant, de 29 anys, que fa dues setmanes que és a Barcelona després d'haver arribat a un acord amb el conjunt català. Diop és agent lliure. El problema és que el jugador africà de nacionalitat francesa no podrà posar-se la samarreta periquita fins que l'Espanyol no aconsegueixi el traspàs o la cessió d'alguna peça del centre del camp. Joan Jordán i Cañas serien els futbolistes que podrien deixar pròximament el vestidor periquito. Abraham, el jugador que va ser vital en la recuperació de l'equip a la segona volta del curs passat, és el tercer en discòrdia. Dels tres, és el futbolista que té més mercat. L'Espanyol té fins al 31 d'agost per solucionar aquesta estranya situació amb Diop.

LLISTA DE DORSALS / El club blanc-i-blau va donar a conèixer ahir els dorsals de la nova campanya. Els números dels set reforços són els següents. Bardi (1), Roco (6), Ciani (15), Hernán Pérez (17), Burgui (9), Gerard Moreno (7) i Marco Asensio (25). Del planter, Raíllo i Jordán lluiran el 24 i 19, respectivament. L'Espanyol ha deixat sense dorsal Cristian Gómez, Christian Alfonso i Marc Caballé. Els dos primers podrien rescindir el seu contracte mentre que Caballé podria ser cedit a un altre club.