Torna a ser campió després de 19 anys

El River Plate guanya la Copa Libertadores d'Amèrica al derrotar 3-0 el Tigres de Monterrey

L'equip argentí havia perdut la categoria el 2011 i en pocs anys ha recuperat el seu lloc en el futbol argentí i regional

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Quatre anys enrere, el River Plate, l'equip que ha guanyat més títols en el futbol argentí, vivia el seu moment més nefast al baixar a segona divisió. Els del Boca Juniors se'n van burlar fins a la sacietat. Res més satisfactori que veure patir els seus rivals de tota la vida. Però tot ha sigut molt ràpid per als “millonarios”. Han recuperat la categoria i han tornat a ser campions. No obstant, els faltava alguna cosa i ahir a la nit, en una ciutat sotmesa al diluvi, la van trobar. Després de 19 anys d'espera, van guanyar una altra vegada la Copa Libertadores d'Amèrica al derrotar 3-0 el Tigres de Monterrey, Mèxic. Al desembre jugarà al Japó contra el Barcelona al Mundial de Clubs.

Els gols del partit els van fer Alario, Carlos Sánchez (de penal) i Funes Mori.

L'equip que condueix Marcelo Gallardo va estar virtualment eliminat en la primera fase del certamen regional. Es va classificar quan ja ningú s'ho esperava. En vuitens de final va eliminar ni més ni menys que el Boca Juniors després que els jugadors del River fossin atacats amb gas pebre per seguidors del Boca. Més tard li va tocar vèncer el Guaraní, del Paraguai, a semifinals. I ahir, com el 1986 i el 1996, va tornar a donar la volta olímpica al seu propi estadi.

Notícies relacionades

Un 26 de juny, però del 2011, el River perdia la categoria. Han transcorregut 1.482 dies perquè l'equip de la banda vermella recuperés el seu poder regional. Abans hi va haver dos equips llatinoamericans que van baixar i ràpidament van aixecar la Copa: Corinthians, que va baixar un 2 de desembre del 2007 i el 2012 es va consagrar campió d'Amèrica al vèncer el Boca Juniors, i Liga de Quito, que entre el 5 de novembre del 2000 i el 2 de juliol del 2008 va esperar 2.796 dies per passar de la màxima tristesa a la felicitat del guanyador continental.