ANUNCI A BARCELONA

Marc Márquez i Carolina Marín, Premios Nacionales del Deporte

Nairo Quintana, Àlex Márquez i Carlos Sainz també són guardonats en altres categories

1
Es llegeix en minuts

El campió del món de Moto GP, Marc Márquez, i la campiona del món de bàdminton, Carolina Marín, han sigut els guardonats en l'edició de 2014 dels Premios Nacionales del Deporte. Així ho han comunicat aquest divendres a Barcelona el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, i la directora general, Ana Muñoz, acompanyats pels vocals David Moner, exdirector de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i Gemma Hassen-Bey, excampiona paralímpica d'esgrima.

Marc Márquez, que el 2014 es va proclamar campió del món per segona vegada consecutiva en la màxima categoria del motociclisme, ha sigut el guanyador del premi Rei Felip, que reconeix l'esportista espanyol que més s'hagi distingit durant l'any en la seva actuació esportiva, tant a nivell nacional com internacional. El català succeeix el triatleta Javier Gómez Noya, que es va emportar aquest premi, encara que amb nomenclatura diferent a causa del canvi a la Direcció de l'Estat, en l'edició del 2013.

Notícies relacionades

Per la seva part, Carolina Marín s'ha emportat el premi Reina Letizia, que premia l'esportista espanyola que més s'hagi distingit durant l'any en la seva actuació esportiva, tant a nivell nacional com internacional. La de Huelva agafa el relleu de la nedadora Mireia Belmonte, guardonada el 2013.

ALTRES CATEGORIES

També s'han donat a conèixer els altres noms guardonats en les diferents categories. Destaquen el pilot de fórmula 1 Carlos Sainz (premi Rei Joan Carles a la revelació més significativa del panorama esportiu), la regatista Aina Colom i el motociclista Àlex Márquez, al premi Princesa Elionor com a millors esportistes menors de 18 anys, el ciclista Nairo Quintana al millor esportista iberoamericà i la selecció femenina de futbol i l'equip femení de gimnàstica rítmica com a millors conjunts.