El pas enrere de la gestora

Els precandidats han criticat el seu afany d'intervenció en fitxatges

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

El zel intervencionista insinuat per la comissió gestora ha alarmat els precandidats, que han observat certa connivència de l'organ rector momentani del club amb «una sola candidatura». És la de Josep Maria Bartomeu, l'expresident, que presumeix de conèixer les necessitats de Luis Enrique i d'haver deixat perfilades les gestions per convertir-les en realitat.

«Crec que la gestora hauria d'encarregar-se de temes imprescindibles i no de fitxatges. Si volen venir els jugadors, esperaran, però això no interessa perquè es vincula a una sola candidatura», va denunciar ahir Toni Freixa, al·ludint sense citar-lo a Bartomeu, que va presentar Aleix Vidal el penúltim dia de mandat i que aplaudeix que Albert Soler i Ariedo Braida, dos executius fitxats per ell, negociïn la planificació esportiva. Des del fitxatge de Turan fins al traspàs de Deulofeu. Els altres precandidats s'oposaven que es tanqués el de Pogba pel volum de la inversió. Agustí Benedito la va calcular en 200 milions. I no vol assumir-la.

Les formalitats

Notícies relacionades

La gestora va decidir no fer oficial la contractació d'Arda Turan, encara que diverses fonts la donen per tancada. Les formalitats s'endarrereixen fins al 19 de juliol, quan es conegui el nou president. Bartomeu s'asseurà ràpidament a firmar l'operació, que es calcula en el pagament de 35 milions a l'Atlètic. Ja va dir que estava al corrent de tot.

«No sé diferenciar entre la gestora i la junta de Rosell, Bartomeu i companyia», va subratllar Laporta de la complicitat entre les formacions. «No entra al cap de ningú que un president accidental no elegit s'arrogui l'autoritat de gastar 35 milions», va opinar Benedito de Ramon Adell, president de la gestora. «Denuncio aquest espectacle mediàtic de transmissió de negociacions, sempre s'havien negat a fer-ho així», va assenyalar Freixa, excompany de Bartomeu i ara tan lluny d'ell que considera «tancada» l'etapa de Qatar.