EL TORNEIG DE WIMBLEDON

Verdasco se salva en cinc sets i amb rècord de calor

El madrileny derrota al límit Thiem en un dia on el termòmetre va marcar els 35,7 graus

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

el termòmetre va marcar un rècord a Wimbledon a l'arribar als 35,7 graus batent el rècord que estava en 34,6 graus des del 1976. Jugar a tennis en aquestes condicions, encara que sigui sobre l'herba, es va convertir en un calvari per als jugadors i més, si com Fernando Verdasco, va haver de forçar els cinc sets i passar-se tres hores i 12 minuts a la pista per derrotar a l'austríac Dominic Thiem per 5-7, 6-4, 5-7, 6-3 i 6-4.

El premi al seu esforç va ser la classificació a la tercera ronda, on s'enfrontarà amb Stan Wawrinka, recent campió de Roland Garros. Verdasco ja havia necessitat jugar al límit en el seu debut davant l'eslovac Klizan a qui va guanyar 13-11 en el cinquè set. «Estic cansat, però estic bé. Han sigut dos partits molt durs, encara que potser una mica més el de primera ronda malgrat que ha fet bastanta més calor que fa dos dies». No el va poder seguir Marcel Granollers que es va acomiadar dels individuals al perdre amb l'argentí Leonardo Mayer per 6-3, 7-6 (7-4) i 6-3.

Notícies relacionades

SOSTRE TANCAT / La calor va obligar els organitzadors a tancar el sostre de la pista central per mantenir-la fresca fins a començar el partit de Djokovic contra Nieminen. A les pistes exteriors, sense aquesta opció, es va permetre a les jugadores (no als homes) poder fer una pausa de 10 minuts entre el segon i el tercer set. «Prefereixo això a la pluja», deien els jugadors.

Djokovic no va haver d'aguantar les altes temperatures gaire temps. El campió del torneig i número 1 mundial es va desfer sense problemes de Nieminen , 34 anys i que es retirarà aquest any. «Em poso un vuit», va valorar després de la seva actuació content per la segona victòria de l'any en herba i perquè ja sap que a quarts no es trobarà amb Nishikori, cinquè favorit, que va abandonar per lesió. Rafael Nadal jugarà avui en l'últim torn de la central davant l'alemany Dustin Brown.