PRECAMPANYA ELECTORAL AL BARÇA

Freixa i Benedito exposen els seus plans amb els joves

Majó i Bartomeu es presenten avui i Laporta ensenyarà la seva seu

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

La meitat dels precandidats a la presidència del Barça s'han posat mans a l'obra, i l'altra meitat iniciarà avui la seva activitat pública. Jordi Majó i Josep Maria Bartomeu presentaran un esbós dels seus respectius projectes i Joan Laporta, l'últim a anunciar que aspira a la butaca preferent de la llotja, només ensenyarà la seva seu electoral, abans d'exercir de cap de cartell dilluns que ve.

Toni Freixa, Jordi Farré i Agustí Benedito, mentrestant, aprofiten el temps i l'avantatge d'haver pres la davantera per exposar els seus programes. Les últimes intervencions van apuntar a l'electorat juvenil amb la ja vella idea que el Camp Nou tingui una grada d'animació. Un focus de polèmica que va erosionar Sandro Rosell des del començament per les diferències que va tenir amb els Mossos d'Esquadra. El cos de seguretat no va obtenir en cap moment garanties absolutes de control i veto de persones pròximes als Boixos Nois. Farré i Benedito advoquen per una grada sota control policial absolut.

DEIXEU QUE ELS NENS S'HI ACOSTIN / Va ser l'única coincidència de Benedito amb el que va ser el programa de Rosell, i de Bartomeu per herència. La seva idea és facilitar, un altre cop, que els culers poden ser socis del Barça, reduint els tràmits en la inscripció presencial. Començant per fomentar el retorn dels menors a l'estadi. Parafrasejant la cèlebre frase bíblica atribuïda a Jesucrist -«deixeu que els nens s'acostin a mi»-, el precandidat pretén que siguin els menors de 7 anys els que arrosseguin els seus pares al Camp Nou i tornin a asseure's a la seva falda. «Són els culers del futur», va argumentar. Un comandament policial va dir a Benedito, va apuntar ell mateix, que els adults es comporten millor si van amb nens. També preveu suprimir traves al canvi d'abonaments entre socis sense parentiu. Ara s'exigeixen cinc anys d'antiguitat, dos en la llista d'espera i el pagament de sis anualitats; ell promet reduir els tràmits a tres anys.

Notícies relacionades

PLANTER DE TÈCNICS / Freixa també va parlar de joves. En el seu cas, dels del planter. L'exdirectiu va anunciar que potenciaria el futbol base -«volem blindar La Masia», va dir- promovent l'ascens de futbolistes, creant «un comitè tècnic» per preservar el model futbolístic, i negant-se a negociar amb agents de futbolistes menors de 16 anys.

Els sis candidats, si volguessin, podrien coincidir avui a les oficines del Barça per demanar les paperetes amb les quals recolliran les firmes. En rebran 5.068 de gratis (el doble de les que necessiten). En demanaran més per insinuar poder.