LA RONDA ITALIANA

Contador demostra qui mana al Giro a l'atacar Landa

El ciclista alabès es veu embolicat en una caiguda i pateix una avaria abans de l'ofensiva del Tinkoff

Contador, ahir, durant la seva fuga en solitari pujant el Monte Ologno.

Contador, ahir, durant la seva fuga en solitari pujant el Monte Ologno. / EFE / CLAUDIO PERI

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Alberto Contador és un ciclista que aixeca passions. És, sens dubte, d'una altra espècie, el millor en carreres de tres setmanes, regular i gran escalador, però també és un corredor que busca qualsevol pretext per demostrar als altres, els que corren el Giro o els que el miren des de casa mentre esperen el Tour, que té prou potencial perquè ningú li planti cara. Ni Mikel Landa.

Els que estimen el ciclisme, els que desterren les etapes de muntanya amb fugues consentides, sens dubte, ahir, van disfrutar de l'exhibició de Contador. Ell, contra tots, contra Landa, contra l'Astana, l'equip que el va atacar dimarts quan va tenir una avaria camí del Mortirolo. Ell, més líder, amb Landa desplaçat a més de cinc minuts a la general.

Notícies relacionades

Hi va haver una caiguda massiva al pilot --potser Landa circulava massa endarrerit-- . Després de comprovar el Tinkoff que el segon de la general anava endarrerit per l'accident, es va imposar un ritme frenètic per impedir que el jove alabès enllacés amb el grup de Contador. A l'inici de la pujada al Monte Ologno, Contador va sortir en solitari, quan faltaven una quarantena de quilòmetres per a la meta. Landa va remuntar però, cansat, sols va poder arribar al grup perseguidor on anava Fabio Aru.

Podia ser la venjança del Tinkoff per la jugada de dimarts, camí del Mortirolo. El moviment d'un Contador que volia provar-se pensant en el Tour, sabent que Froome, Nibali i Quintana el miraven per la tele. Però també l'acció d'un líder amb la cursa a la butxaca que atacava el segon de la general a l'aprofitar una avaria seva. Va obtenir 1.13 minuts més de renda a la meta, en una etapa guanyada per Philippe Gilbert, gràcies a una fuga.