CONFLICTE AL FUTBOL PROFESSIONAL

L'Audiència Nacional ajorna fins dijous la decisió sobre la vaga

El jutge comunicarà demà el seu veredicte sobre la suspensió cautelar de l'aturada en el futbol espanyol

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / CARLOS F. MARCOTE / MADRID

La sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional comunicarà demà si permet als futbolistes fer vaga en les pròximes jornades de la Lliga després d'escoltar aquest matí els arguments de les parts en conflicte.

L'advocat que representa els clubs de futbol, i que ha sol·licitat que es prohibeixi l'exercici d'aquest dret, ha explicat que aquesta convocatòria és política i que els jugadors s'hi han sumat en solidaritat amb la Federació de Futbol, que va suspendre totes les convocatòries al conèixer la decisió dels jugadors de parar la Lliga.

Així mateix, ha assegurat que no es pot acceptar aquesta vaga perquè busca modificar un reial decret, el que regula els drets televisius, quan encara està vigent el conveni col·lectiu.

Per la seva part, el representant dels jugadors, en una intervenció que s'ha prolongat durant més d'una hora i mitja, ha defensat el dret dels seus clients d'anar a la vaga i ha negat que aquesta hagi sigut convocada per la federació espanyola de futbol. I ha reconegut que aquesta mesura busca com qualsevol col·lectiu "causar un cert perjudici a l'empresari".

Notícies relacionades

L'Audiència Nacional ha demanat als clubs que dipositin una fiança de cinc milions d'euros per assegurar els drets dels jugadors que no sabran fins d'aquí uns quants mesos si podien o no exercir aquest dret de vaga. Ara només es resol la petició urgent dels clubs de paralitzar la vaga que afectarà el final de la Lliga.

La decisió de l'Audiència Nacional no és ferma i pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem. No obstant, fonts jurídiques han assenyalat que el més probable és que l'alt tribunal no entri a resoldre aquest recurs perquè al ser festiu divendres a Madrid no hi ha temps per analitzar-lo.